Ziua si atacul la adresa Laurei Codruta Kovesi

Coalitia de guvernare PSD-ALDE continua atacurile la adresa Laurei Codruta Kovesi. Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu a declarat miercuri că în România există ,,sute de procurori” care, din punct de vedere profesional, sunt mai bine pregatiti decat fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi şi care au, spre deosebire de aceasta, „probitate profesională”, informeaza Agerpres.

,,În România cred că sunt sute de procurori care, din punct de vedere profesional, sunt bine pregătiţi, mai bine decât doamna Kovesi, procurori cu un profil moral corect, cu integritate şi probitate profesională, ceea ce la doamna Kovesi, îmi pare rău, avem deficit enorm. DNA a fost în ultimii ani o sursă permanentă de abuzuri şi de excese care ies acum la suprafaţă (…) şi care se răsfrâng acum asupra românilor – oamenii care au fost anchetaţi incorect, care au fost aruncaţi în închisoare incorect, în detenţie preventivă, care au ajuns chiar să fie condamnaţi pe baza protocoalelor, pe baza mărturiilor false sau mărturiilor forţate obţinute de procurori”, a declarat seful Senatului pentru Digi24.

De asemenea, acesta a afirmat că ,,a fost o negociere la sânge în Comisia LIBE şi Comisia CONT între grupurile politice” pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

,,Avem lucruri de învăţat de la UE, de la PE. Dacă în România noi am face numirea procurorului-şef prin negociere între partidele politice în Parlament, cred că toată lumea ar sări în sus, ar lua ţara foc. Şi apoi negocierea să se întâmple între Parlament şi Guvern. Asta am văzut la Parlamentul European. Nu cred că este exemplu de bune practici. Deci, Secţia la noi (n.r. Secţia de investigare a magistraţilor) este aleasă de CSM (…) şi nu e bine. Atunci ar trebui să luăm modelul european”, a mai spus Tariceanu, potrivit sursei citate.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW