Zona de dining: ce finisaje sunt recomandate?

Zona de luat masa este locul în care te reuneşti cel mai des cu familia ta. În zilele de lucru, măcar cina ar trebui să vă găsească pe toţi la aceeaşi masă, împărtăşind impresii despre experienţele trăite la şcoală sau la serviciu. În weekend, în dining room poţi petrece timp de calitate la masa de prânz sau cină împreună cu familia ori invitaţii. Iată lucrurile care vor îmbunătăţi confortul, aspectul şi utilitatea casei tale.

Pardoseala

În funcţie de suprafaţa şi amenajarea casei tale, va trebui să alegi materialele potrivite pentru pardoseală. Dacă bucătăria şi camera de zi sunt despărţite de ziduri, atunci fiecare încăpere ar trebuie să aibă propria pardoseală. În schimb, dacă vorbim despre o amenajare de tip open space, spaţiile pot fi delimitate cu ajutorul materialelor diferite aşezate pe podea. Ţine cont, însă, de faptul că locul de masă este cel puţin la fel de pretenţios precum cel de gătit. Aşadar, plăcile de marmură pot fi alegerea potrivită atât în bucătărie, cât şi în dreptul insulei pe care aşezi masa din dining. De jur împrejurul acesteia, în restul camerei de zi, poţi pune parchet din lemn masiv.

Masa

Masa principală este locul în jurul căruia vă adunați toți. În alegerea produsului potrivit trebuie să ţii cont de mai multe lucruri. Dintre acestea, dimensiunile primează. Ia în calcul, în primul rând, numărul de persoane prezente zi de zi la masă şi asigură fiecăreia spaţiul necesar. Apoi, gândeşte-te cât de des vei organiza mese la tine acasă şi pentru câte persoane. O masă extensibilă din lemn masiv acoperă ambele criterii. Dacă spaţiul este suficient, poţi aşeza o masă cu blat fix, indiferent cât de mare, din care folosești doar atât cât ai nevoie. Piatra naturală este o altă idee de blat de masă, în special, pentru stilurile clasic, tradiţional sau rustic. Amenajările moderne capătă senzaţia de deschidere a spaţiului şi o luminozitate crescută prin instalarea unei mese cu blat din sticlă, uşor de curăţat şi întreţinut.

Scaunele

Scaunele sunt cel puţin la fel de importante, din punct de vedere al aspectului şi al confortului. Aici, ai două variante: fie urmezi stilul definitoriu al camerei, fie inovezi. În amenajările contemporane, nu mai este obligatoriu să ai seturi de scaune. Nu te împiedică nimic să faci un sondaj în familie şi să acorzi libertate fiecărui membru de a-şi alege scaunul personal pentru masa din dining. Aranjamentul acesta eclectic poate ajuta la integrarea mai multor stiluri în aceeaşi cameră, atâta timp cât fiecare scaun îşi găseşte un corespondent în alte finisaje, obiecte de mobilier sau decor. Dacă alegi varianta tradiţională, găseşti absolut orice model de banchetă, scaun, taburet sau fotoliu care să îmbrace spaţiul din jurul mesei. Materialul poate fi acelaşi cu structura mesei sau complementar.

Zona de dining poate fi privită ca inima casei, locul în care te întâlneşti cu familia pentru a vă bucura de mâncăruri delicioase şi de timp de calitate petrecut împreună. Pentru aceasta, este nevoie ca spaţiul să nu fie aglomerat și dezordonat. Fie că ai nevoie de o amenajare de la zero, de o renovare completă sau de câteva îmbunătăţiri făcute pe parcurs, ideile de mai sus te vor ajuta să investeşti eficient.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW