duminică, 5 aprilie, 2020
9.2 C
București

Atacul armat de la Strasbourg: primele date ale anchetei efectuate de procurorul Republicii din Paris

Rémy Heitz, procurorul Republicii din Paris, a anunțat miercuri un bilanț oficial al victimelor atacului armat din centrul Strasbourgului: două persoane decedate, o persoană în stare de moarte cerebrală și 12 răniți, dintre care șase sunt în stare gravă. Rémy Heitz a oferit de asemenea elemente despre profilul suspectului care, miercuri seară, încă nu fusese prins.

Circumstanțele atacului de marți seară în centrul Strasbourgului încep să se clarifice. Miercuri la prânz, procurorul Republicii din Paris a oferit, la o conferință de presă, unele dintre datele anchetei în curs privind atacul din Strasbourg. El a confirmat un bilanț conform căruia există 2 persoane decedate, una în stare de moarte cerebrală și 12 răniți, dintre care 6 sunt în stare gravă. În stadiul actual, a precizat procurorul republicii, autorul atacului nu a fost prins. Având în vedere ținta aleasă (în imediata apropiere a Târgului de Crăciun), modul de operare, profilul său și mărturiile unor martori care l-au auzit strigând «Allah Akbar», secția antiteroristă a Parchetului din Paris s-a autosesizat. Suspectul a fost văzut marți seară către ora 20.00 purtând o armă de foc. Pe tot parcursul drumului, el a deschis focul cu o armă în mână și a utilizat un cuțit. Agresorul, identificat sub numele de Cherif C., un bărbat în vârstă de 29 de ani, a deschis focul către militarii operațiunii Sentinelle. Aceștia au tras un foc de ripostă, rănind agresorul la un braț. Agresorul a luat-o la fugă la bordul unui taxi către cartierul Neudorf, spunând șoferului că a ucis zece persoane și proferând cuvinte ce justificau fapta comisă. La coborârea din taxi, a avut un schimb de focuri cu poliția, înainte să dispară din nou.

27 de condamnări pentru delicte de drept comun

Procurorul Republicii a informat de asemenea presa că, marți dimineață, cu câteva ore înaintea atacului, la domiciliul agresorului a fost efectuată o percheziție, pentru un delict de drept comun, unde au fost confiscate o carabină și două cuțite de vânătoare. Mai multe percheziții au fost operate în locuri pe care de regulă le frecventa. Patru dintre persoanele apropiate lui au fost arestate. Cherif C. este foarte cunoscut de serviciile de poliție și justiție, pentru furturile și violențele comise în Franța, Germania și Elveția. Cazierul său judiciar conține 27 de condamnări pentru delicte de drept comun, fiind încarcerat în mai multe rânduri. El era supravegheat pentru radicalizare în perioada de detenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Țăndărei, al doilea oraș care se închide. Zborurile, anulate.

Ordonanța Militară 7 prevede că orașul Țăndărei, Județul Ialomița, intră în carantină totală, iar toate zborurile din...

Evoluția în ultimele zile a pandemiei de coronavirus în lume. SUA, pe cale să devină noul centru mondial al pandemiei

Vești deloc încurajatoare au venit și sâmbătă din cunoscutele focare ale pandemiei de...

Sâmbătă, 4 aprilie, zi de doliu național în China, în memoria victimelor COVID-19

China organizează sâmbătă un doliu național pentru martirii decedați în cadrul luptei împotriva maladiei provocate de coronavirus...

Încă o declarație de presă a lui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis, a susţinut astăzi, 3 aprilie, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă.

TRENDING

Cum va arăta și cum se obține Certificatul de Situaţie de Urgenţă

Metodologia de solicitare şi eliberare a Certificatelor...

Tot mai puțini absolvenți de studii superioare

Avem cei mai puțini absolvenți tineri de...