12.3 C
București
vineri, 16 aprilie

Sunt cerute pedepse de până la 25 de ani de închisoare pentru separatiştii catalani

În cazul celor 12 lideri secesionişti care în urmă cu un an au organizat un referendum neautorizat în vederea proclamării independenței Cataloniei (puși apoi sub stare de arest), parchetul spaniol a cerut pedepse cu închisoarea între 7 și 25 ani. Ei sunt acuzați de «rebeliune», «deturnare de fonduri publice» și «gravă nesupunere». Alți șase separatiști , acuzați doar de «gravă nesupunere», sunt pasibili de amenzi grele. Dezbaterile procesului sunt programate pentru începutul anului viitor. Fostul președinte catalan Carles Puigdemont, care s-a refugiat în Belgia pentru a scăpa de urmărirea judiciară, nu este deocamdată judecat «în absență».

Aflat în închisoare de peste un an, fostul vicepreședinte al Cataloniei, Oriol Junqueras, este singurul separatist pentru care s-au cerut 25 ani de închisoare, plus neelegibilitatea. Parchetul a cerut de asemenea 17 ani de închisoare pentru fosta președintă a Parlamentului regional catalan, dna Carme Forcadell, precum și pentru foștii președinți ai celor mai puternice asociații pro-separatiste – Jordi Sanchez și Jordi Cuixart. «Poate crede cineva că cerând 200 de ani de închisoare împotriva liderilor mișcării pentru independența Cataloniei vor dispărea cei două milioane de partizani ai independenței acestei provincii?»- a întrebat public președintele separatist actual Quim Torra, care a respins orice acuzație de violență la adresa separatiștilor. Incidentele care au avut loc, a susținut el, s-au produs ca urmare a intervenției dure a forțelor de ordine spaniole.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Catalonia 14 MARIA 14; CA.T.A.L.O.NIA. CA.A.-Casa, TL-Tișbitul, O-Ordine, NIA-Ani. Anii la ordinea din Casa lui Tișbitul (2004-2070). Anii la ordinea din Casa Raiului în care stau după care se înfăptuiește prin Duhul Sfânt întreaga Creație (Lumea văzută și nevăzută, Cosmosul infinit, Pământul și Adam cu Eva).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW