Nancy Pelosi, liderul democrat al Camerei Reprezentanților, vrea să-l vadă pe Donald Trump «în închisoare»

«Nu vreau să-l văd pe Donald Trump destituit, ci în închisoare» , după ce va fi învins la alegerile prezidenţiale din 2020, a afirmat președinta Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, în cadrul unei reuniuni cu mai mulți înalți responsabili ai grupului său parlamentar. Potrivit site-ului «Politico», declarația doamnei Pelosi a fost calificată de Casa Albă drept «șocantă».

Nancy Pelosi a precizat că înțelege existența la ora actuală a unei poziții – fie și minoritară – împotriva destituirii președintelui Trump. Înțelege că în acest moment nu sunt condiții propice pentru declanșarea unei astfel de proceduri, încă nepopulară în Congresul american, dar domnia sa, împreună cu președinții democrați ai mai multor comisii parlamentare, «s-au pus de acord» asupra menținerii pe masa dezbaterilor a tuturor opțiunilor». Presa americană, citată de corespondenții de presă francezi, conferă subiectului spații deloc de neglijat. Comentarii pe tema evocată de doamna Pelosi au început să apară după publicarea la 18 aprilie a raportului procurorului special Robert Mueller consacrat posibilului amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, ce l-au adus pe Donald Trump la Casa Albă. Ne amintim că, după o îndelungată anchetă, Robert Mueller a dezvăluit că nu a găsit dovezi privind o înțelegere între echipa de campanie a lui Trump și oamenii Moscovei, dar nu l-a «spălat» pe președinte de acuzaţiile de obstrucționare a instituțiilor judiciare. Dispunând de majoritate în Camera Reprezentanților, dotată cu puterea de a opera investigații, democrații au lansat noi anchete ce-l vizează pe președintele Trump. Nancy Pelosi și susținătorii săi în Camera Reprezentanților sunt conștienți de faptul că declanșarea, acum, a procedurii de destituire ar diviza profund Statele Unite în plină campanie electorală pentru prezidențialele din 2020. Convinsă că Donald Trump a derulat de fapt «o operațiune de disimulare» după raportul lui Mueller, vede absolut necesară montarea unui «dosar beton», susceptibil să convingă, dincolo de atitudinile partizane. Președintele democrat al Comisiei judiciare a Camerei Reprezentanților, Jerry Nadler, a pledat – în cadrul reuniunii de marți cu Nancy Pelosi pentru deschiderea unei anchete în vederea procedurii de destituire a președintelui Trump. În opinia sa, exprimată la CNN, raportul Mueller conține «numeroase dovezi ale delictului de obstrucționare a justiției și de abuz de putere».

Schimb de replici fulminante

Relaţiile dintre Pelosi și Trump sunt extrem de încordate, fiecare acuzându-și adversarul că este «bolnav mintal». «Nancy nebună», «Nancy Nervoasă» au fost formulele cu care Donald Trump a calificat-o pe președinta Camerei Reprezentanților într-o declarație pentru Fox News, chiar în timpul vizitei în Franța pentru a participa la ceremoniile prilejuite de împlinirea a 75 ani de la Debarcarea aliaților în Normandia împotriva trupelor naziste, în iunie 1944. «Nancy Pelosi este un dezastru, democrații au cu ea o mare problemă», a spus Donald Trump. În privința procurorului Mueller, Trump a susținut că «acesta s-a ridiculizat». La afirmația dnei Pelosi că vrea să-l vadă pe Trump la închisoare, dna Mercedes Schlapp, unul din responsabilii cu comunicarea de la Casa Albă, a declarat la Fox News că este o luare de poziție «șocantă… Democrații sunt radicali și deconectați de la realitățile cotidiene ale americanilor».

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW