-4.1 C
București
miercuri, 20 ianuarie

1.300 de copii din mediul rural au primit tichete pentru alimente

  • Fiecărui copil i-au fost alocate tichete în valoare de 180 de lei, aferente zilelor în care nu a mers la școală în luna aprilie, din cauza decretării stării de urgență
  • În perioada pandemiei de coronavirus, World Vision România își continuă misiunea: copiii și familiile vulnerabile din mediul rural.

Peste 1.300 de copii din sate vulnerabile din judeţele Vaslui, Vâlcea, Cluj şi Dolj au primit tichete sociale în valoare de 180 de lei fiecare, pentru a-şi putea achiziţiona alimente în perioada pandemiei de coronavirus.

Tichetele sociale pot fi folosite exclusiv pentru achiziţionarea de alimente şi au fost distribuite de Fundaţia World Vision România copiilor din 26 de sate din județele amintite.

Fondurile pentru achiziţionarea lor au fost realocate din proiectele „Pâine şi Mâine” – pentru peste 1.100 de copii, şi „Şcoală după Şcoală” – pentru 200 de copii, ca parte din intervenţia de urgenţă pe care Fundaţia o face în perioada pandemiei de coronavirus în mediul rural.

Posibilitatea de a-şi cumpăra alimente a fost întotdeauna limitată pentru cele mai nevoiaşe familii de la sate, acolo unde 1 din 11 copii merge la culcare flămând, conform raportului de cercetare “Bunăstarea copilului din mediul rural” realizat în 2018 de Fundația World Vision România. În perioada pandemiei, situaţia devine disperată, iar familiile din mediul rural au nevoie urgentă de produse de bază.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW