19.9 C
București
vineri, 18 septembrie

10 trenduri în promovarea online pe care marile companii le urmează în 2020

Odată cu trecerea în noul an, apar de fiecare dată noi tendințe în industria de marketing. Noile companii, dar și giganții de pe piață încep să reacționeze și să urmărească cele mai noi modalități de promovare.

Modificările care apar pot fi desigur și radicale, însă de cele mai multe ori acestea sunt destul de subtile, așa încât fiecare specialist în publicitate și PR trebuie să fie extrem de atent pentru a se adapta la noile trenduri.

Cunoașterea trendurilor și adaptarea strategiei de promovare la acestea este prioritară pentru marile companii care doresc să obțînă și mai multe rezultate din promovare în 2020.

Pentru a ne fi de ajutor, cei mai cunoscuți specialiști în marketing și promovare online au analizat 10 dintre trendurile pe care companiile ar trebui să pună accent în noul an.

1. Marketingul conversațional

“Cred că 2020 este anul în care marketingul conversațional va deveni standardul industriei în întregul spectru de marketing digital.”, consideră Adam Binder, reprezentant Creative Click Media.

Marketingul conversațional presupune interacțiunea în timp real cu utilizatorii. În loc să pui utilizatorii să aștepte, le poți răspunde la mesaje într-un mod automat, prin intermediul funcției de Live Suport.

O foarte importantă funcție în acest caz o au programele de inteligență artificială de tipul roboților de chat.

2. Optimizarea pentru căutări vocale

Cu siguranță acesta este noul trend pentru Google. “Funcția de căutare vocală este în creștere, iar utilizatorii folosesc asistenți de căutare vocală precum Google Assistant, Siri, Alexa și Bixby pentru a răspunde la întrebările lor.”, declară Miranda Chelimar, specialist iHealthSpot Interactive.

Așadar, indiferent de industria în care activăm, alinierea la acest trend este necesară. Căutarea vocală poate oferi o mulțime de oportunități pentru un business online.

Cum poți să îți optimizezi site-ul pentru această funcție?

Specialiștii în marketing online și SEO ai companiei MOZ.com au rulat un studiu și au ajuns la concluzia că 87% din rezultatele oferite de Google la căutări vocale sunt fragmente din articole sau din pagini de pe site-uri.

Așadar, concentrează-te pe conținut relevant și urmărește care sunt cele mai des întâlnite căutări vocale, apoi adaptează conținutul după ele.

3. Comunicarea directă

Un trend din ce în ce mai vizibil pe piață este comunicarea directă. Platformele care încurajează interacțiunea directă cu utilizatorii sunt mult mai bine văzute în anul 2020. Se încurajează comunicarea transparență și cât mai personală cu potențialii clienți.

4. Cercetarea în adâncime

Tehnicile “în depth research” (cercetare în adâncime) sunt din ce în ce mai apreciate. Acestea sunt necesare mai ales în PR. Clienții se așteaptă că agențiile să le propună soluții super bine documentate.

Spre exemplu, atunci când alegi să comunici utilizatorilor tăi și potențialilor clienți o informație printr-un comunicat de presă, trebuie să cunoști foarte bine rețeaua de site-uri unde vei distribui acel comunicat. Trebuie să știi cui se adresează fiecare site, care sunt interesele oamenilor și ce trăsături caracteristice au audiențele fiecărui site.

5. Mai multă cerere de Reclame Facebook

Cu siguranță aici nu mai avem nevoie de nicio explicație. Este clar că din ce în ce mai multe companii apelează la Facebook Ads pentru a se promova în online, datorită costurilor avantajoase.

6. Creșterea canalului Tik Tok

De abia ajuns în România, TikTok-ul creează valuri de cereri la nivel global, fiind unul dintre cele mai noi canale de comunicare preferate de companii. Michael Simonetti, de la Andmine.com, spune că în 2020 cu siguranță TikTok va începe să monetizeze comunitățile de milioane de useri pe care deja le-a acaparat.

Influencerii vor fi la fel de căutați pe TikTok cum sunt și pe Instagram la momentul actual, crede el.

7. Storytelling-ul bazat pe informație data-driven

În continuare, poveștile de brand vor fi cheia către succes pentru multe companii. Mai ales acelea care vin susținute de date. Astfel, storytelling-ul dată driven va fi un adevărat trend de urmat în 2020.

Putem folosi informații de tipul “big dată” pentru a înțelege tendințele și pentru a identifica tipare în conținut, pentru a ajunge rapid la public. Iar prin storytelling avem o șansă foarte mare să construim și conținut viral.

8. Accesibilitatea la mai multe canale

Într-o lume în care lunar apar noi platforme de comunicare și noi softuri, accesibilitatea la canale multiple de comunicare nu mai e un moft, ci o necesitate, spune Simms Jenkins, reprezentant al unei companii de top în email marketing.

Fiecare companie ar trebui să își creioneze o strategie cât mai diversă de promovare în online, care să cuprindă o mulțime de canale.

9. Strategii de comunicare flexibile

Flexibilitatea este și ea extrem de importantă. S-ar putea că vechiul plan de postări standard sau media planul făcut pe un an în avans să nu mai aibă impact. Tocmai datorită marketingului contextual în continuă creștere, companiile ar trebui să aibă mai multă flexibilitate în abordări și în strategie.

10. Imersiunea senzorială

“Consumatorii sunt oficial sătui de conținut”, consideră Scott Kellner, senior în marketing la GPJ. El spune că într-o lume în care toată lumea are în permanentă un mini computer personal legat de mâini sub formă de smartphone, captarea atenției necesită depășirea unui singur punct de contact.

“Pentru a crea un impact memorabil, mărcile trebuie să construiască experiențe de marketing interactive care implică și încânta fiecare dintre cele cinci simțuri, adâncind impactul dincolo de ceea ce este posibil printr-un ecran.”, spune Scott.

Așadar, acestea sunt cele mai noi 10 trenduri pe care orice companie ar trebui să le urmărească în acest an, dacă este interesată de obținerea unor rezultate din promovarea online. Tu câte dintre ele știai deja?

Sursă: https://docs.google.com/document/d/1nHtRYEcZb93bb6IlfPKQae-DaQ9ay9wHoCElCFqi5yc/edit?usp=sharing

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW