158 milioane euro fonduri europene investiți în dotarea IGSU pentru intervenții de urgență

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a participat marţi, 15 iunie 2021, alături de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode și de secretarul de stat Raed Arafat la evenimentul de semnare a două acorduri-cadru pentru achiziția a 476 autospeciale de stingere a incendiilor, ce prevede o finanţare de 158 milioane euro, prin POIM 2014-2020.

Structurile IGSU vor beneficia, în următorii doi ani, de o flotă importantă de echipamente destinate stingerii incendiilor, care va fi distribuită la nivel național, înlocuindu-se astfel echipamentele uzate din dotarea Inspectoratelor pentru Situații de Urgență.

Vă mulțumesc ca simplu cetățean și ca ministru pentru tot efortul depus în perioada pandemiei, pentru că ne-ați ajutat să trecem cu bine prin această perioadă. Din perspectiva fondurilor europene, vă felicit, domnule Arafat și felicit IGSU pentru modul în care vă planificați și vă realizați pașii pentru atragerea fondurilor europene. Mi-aș dori să avem mai mulți beneficiari ca dv., sunteți o structură care a reușit să obțină fonduri prin toate programele operaționale curente”, a declarat ministrul Cristian Ghinea.

La randul său, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a menționat faptul că demersurile pentru modernizarea activității IGSU vor continua, precizand ca „Utilizarea la maximum a fondurilor europene aflate la dispoziția țării noastre reprezintă cheia dezvoltării serviciilor publice de urgență, servicii prompte și de calitate, puse în slujba salvării de vieți”.

Despre proiectul VIZIUNE 2020

Cu o valoare totală de 682 milioane euro, proiectul are drept scop consolidarea și dezvoltarea IGSU, în vederea unui răspuns mai prompt şi a reducerii impactului efectelor situațiilor de urgență asupra comunităților, dar si a îmbunătățirii calității misiunilor IGSU.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW