206,9 milioane euro, fonduri UE pentru apă și canalizare în județul Olt

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a primit aprobarea Comisiei Europene pentru o finanțare de 206.983.569 euro pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt”, selectat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Cererea de finanțare a fost prezentată Comisiei Europene în luna martie. Comisia Europeană menționează, în decizia de finanțare, că România a furnizat toate informațiile necesare privind proiectul major în conformitate cu articolul 101 din Regulamentul (UE) nr. 1303/2013.

În total, finanțările aprobate pentru apă și canalizare în cadrul POIM 2014-2020 sunt de 5,150 mld Euro, din care pentru 3,181 mld euro au fost acordate decizii de finantare și mai sunt 20 proiecte în curs de aprobare.
Reamintim că MIPE și Guvernul României au adoptat recent o decizie importantă pentru a accelera aprobarea proiectelor majore de apă și canalizare.

În luna august a fost aprobat memorandumul propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene privind introducerea unor măsuri de flexibilizare a procesului de aprobare a proiectelor (detalii, aici: https://mfe.gov.ro/procesul-de-aprobare-a-proiectelor-de-apa-si-apa-uzata-mai-simplu-prin-initierea-in-avans-a-unor-achizitii/).

Practic, această inițiativă dă posibilitatea de semnare, într-o primă fază, a contractelor de finanțare pentru 14 proiecte majore de investiții în infrastructura de apă și apă uzată. Contractele, în valoare de circa 3,17 miliarde euro, vor avea incluse clauze rezolutorii care permit demararea rapidă a implementării proiectelor prin inițierea procedurilor de achiziție publică.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW