6.6 C
București
sâmbătă, 24 octombrie

3 metode pentru a citi mai multe cărți într-un an

Nu de puține ori ți-ai propus să citești mai mult, pentru a te relaxa și a-ți dezvolta abilitățile de comunicare sau fluența în lectură? Mereu apare ceva neprevăzut atunci când te pregătești să te retragi într-un spațiu izolat, pentru a te bucura de cititul de plăcere?

Atunci acest articol este util pentru tine. Citește în continuare pentru a descoperi trei metode eficiente prin care poți citi mai multe cărți de pe https://curteaveche.ro în lunile care urmează.

Stabilește un număr minim de pagini pentru lectura zilnică

Pentru a citi mai multe cărți în perioada care urmează, trebuie să începi chiar astăzi. În fiecare zi, te vei confrunta cu situații neprevăzute care te pot face să te abați de la drumul lecturii. Cu toate acestea, dacă stabilești că trebuie să citești în fiecare zi, începând chiar de astăzi, ai șanse să reușești. 

  • Stabilește un număr minim de pagini pe care să le lecturezi în fiecare zi, fără excepție. Așa cum nu te poți abate de la alte activități zilnice, pe care trebuie să le îndeplinești, nici lectura nu trebuie să reprezinte un task opțional. 
  • Indiferent cât de mic este numărul paginilor lecturate, acesta te va aduce cu un pas mai aproape de îndeplinirea planului tău. Secretul constă în stabilirea unui obiectiv, de la îndeplinirea căruia să nu te abați. Pe parcurs, numărul paginilor lecturate va crește. 
  • Atunci când timpul tău liber este limitat, poți înlocui alte activități pe care le faci la finalul zilei cu lectura. Poți alege să citești în loc să vizionezi un film sau să iei o carte cu tine în parc, atunci când mergi la plimbare. 

Citește în timp ce desfășori alte activități

Știm că o zi are doar 24 de ore, dintre care puține pot fi alocate lecturii de plăcere. Acest lucru este valabil în special atunci când ai o viață de familie și una profesională, pline de provocări. Cu toate acestea, la fel de cert este și faptul că există timpi morți, în fiecare zi, pentru fiecare dintre noi. 

  • De exemplu, poți citi în drumul spre serviciu, atunci când alegi mijloacele de transport în comun, pentru a ajunge la locul de muncă. 
  • În plus, există audiobook-uri pe care le poți utiliza atunci când conduci sau desfășori activități care nu necesită întreaga ta atenție. 
  • Poți citi chiar și atunci când faci baie, întrucât lectura va veni în completarea relaxării pe care vrei să o obții.
  • Mai mult decât atât, atunci când aștepți ca mașina de spălat să termine treaba sau în timp ce mâncarea pe care o pregătești este pe foc, poți lectura câteva pagini din cartea ta favorită.

Citește mai multe cărți în aceeași perioadă

Nu poți citi mai multe cărți în același timp, dar poți diversifica domeniile din care alegi cărțile pentru lectură. Astfel, atunci când ajungi într-un punct în care nu simți că vrei să mai continui lectura unei cărți, îți poți îndrepta atenția către o alta. Parcurge câteva file din aceasta, pentru diversitate, iar ulterior poți reveni la cea pe care ai început-o anterior. 

Este indicat și plăcut să citești atât romane, cărți de poezie, cât și de eseistică sau de dezvoltare personală. Atunci când combini informațiile preluate din aceste surse valoroase, îți îmbogățești cunoștințele generale. În plus, nu te plictisești niciodată, iar plăcerea cititului nu dispare. 

Prin urmare, poți citi mai mult, atunci când iei în serios acest obiectiv. Așa cum trebuie să faci alte sarcini zilnic, poți și să citești un număr de pagini stabilit. Folosește-te de orice mică oportunitate sau fereastră de timp liber, pentru a descoperi plăcerea cititului. Lectura te relaxează și te ajută să descoperi informații utile pentru îmbogățirea cunoștințelor generale. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW