joi, 9 iulie, 2020
24.1 C
București

4 electrocasnice din casa ta care tocmai au făcut o “revoluție” tehnologică

Electrocasnicele sunt deja o parte esențială a vieții oamenilor. Deși omenirea s-ar putea descurca și fără ele – aceste aparate fac ca viața de zi cu zi acasă să fie mai ușoară și mai satisfăcătoare. Cu siguranță ai supraviețui fără un frigider și fără o mașină de spălat rufe sau vase, dar lipsa lor ți-ar afecta considerabil și negativ viața de acum. 

Ca orice tehnologie, aparatura casnică evoluează deja constant. Multe dintre aparatele casnice pe care le folosești zi de zi au fost inventate poate acum aproape 100 de ani. În general, până în prezent, ele nu prea au evoluat semnificativ. Dar totul e pe cale să se schimbe acum, cand tehnologia smart aduce un salt spectaculos în evoluția, sau mai bine zis, revoluția cunoscutelor aparate electrocasnice și electronice din casele tuturor, transformându-le în electrocasnice inteligente. 

Iată doar 4 electrocasnice pe care nu credeai că le vei vedea în versiunea lor smart

  • Grill-ul smart 

Oricine preferă grătarele ca mod de preparare a mâncării știe cât de neconvenabile pot deveni. Trebuie să faci mereu un du-te-vino să verifici dacă puiul, mititeii, fripturile de alt tip sau legumele sunt bine coapte, dacă nu cumva s-au ars sau dacă primesc căldura necesară, uniform. 

Grill-urile smart te scapă de toate aceste probleme afișând constant temperatura internă și emițând alerte atunci când prezența ta este necesară. Vei putea astfel savura liniștit o bere cu prietenii până când felul principal de mâncare este gata.

  • Frigiderul inteligent

Frigiderele au fost unele dintre primele electrocasnice care au evoluat în aparate smart. Frigiderul este un tovarăș al bucătăriilor oamenilor de foarte mult timp. Acum, frigiderele inteligente moderne sunt dotate cu ecrane tactile și pot să se conecteze singure la internet prin wireless.

În afara acestor îmbunătățiri, unele modele de frigidere inteligente includ și mai multe caracterstici convenabile precum alegerea unei temperaturi diferite pentru fiecare compartiment din interior sau crearea unei liste de cumpărărturi care se poate sincroniza automat cu telefonul tău inteligent.

  • Vasele de gătit inteligente 

Astăzi poți găsi multe aparate inteligente proiectate să te ajute la gătitul unor feluri delicioase. Astfel de aparate nu sunt făcute cu intenția de a înlocui vechile tale oale sau tigăi, dar au drept scop de a te ajuta cu prepararea unor feluri de mâncare mai savante și, desigur, mai delicioase. 

Un exemplu în acest sens sunt vasele de tip slow cooker care gătesc mâncarea calculând și menținând temperatura necesară și nu necesită deloc prezența ta în timpul procesului de gătire.

  • Aparatele inteligente pentru prepararea cafelei

Nimic nu este parcă mai bun pe lume decât o cafea bine făcută dimineața. O cafetieră inteligentă îți va oferi această licoare ”dătătoare de viață” fără ca tu să ridici un deget. 

Și dacă ești un fan al cafelei clasice, dar poate nu încă al cafelei viitorului, poți merge mai departe și transforma cafetiera într-un ceas cu alarmă. O poți programa să pornească înainte să sune ceasul deșteptător și să lași astfel mirosul unei cafele proaspete să te trezească. 

Aparatele electrocasnice inteligente îți fac viața mult mai ușoară. Acestea pot automatiza multe sarcini pe care ar trebui să le faci manual în mod normal. Și dacă nu se poate automatiza complet o corvoadă, cel puțin o fac mult mai ușoară. Deja îți poți alege aparatul electrocasnic sau electronic inteligent chiar de pe acest site unde poți afla și mai multe detalii despre tehnologia smart din casa ta.

Am menționat mai multe moduri și exemple de electrocasnice inteligente care îți îmbunătățesc viața de zi cu zi – dar nu trebuie să te oprești acolo. Tehnologia inteligentă îți permite să-ți configurezi casa inteligentă așa cum îți place. 

Pentru a rezuma, fie că dorești să faci gătitul mai plăcut sau să reduci facturile la energia electrică, aparatele inteligente pentru casă te pot ajuta cu siguranță să-ți atingi obiectivele și îți fac viața mult mai ușoară.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Dirijorul Ion Marin, invitat de onoare la faimoasa UNIVERSITÄT MOZARTEUM

În perioada 14 – 16 iulie 2020, dirijorul Ion Marin va susține un Masterclass Dirijoral în calitate...

PE adoptă o reformă majoră a sectorului de transport rutier

Normele revizuite în sectorul transportului rutier vor asigura o concurenţă mai loială între transportatori, dar și:

De la sesiunea plenară a Parlamentului European: “UE trebuie să joace un rol mai important în îmbunătăţirea sănătăţii publice”

Eurodeputații doresc instrumente mai puternice la dispoziția UE pentru a face faţă situațiilor de urgenţă din domeniul...