sâmbătă, 22 februarie, 2020
5.5 C
București

498.700 de români au aplicat pentru statutul de rezident în Marea Britanie

Ambasada României la Londra informează că, potrivit datelor furnizate de autorităţile britanice, 498.700 de români au aplicat până la 31 ianuarie 2020 pentru statutul de rezident (#SettledStatus / #PreSettledStatus) în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în cadrul procedurii EU Settlement Scheme pusă de autorităţile britanice la dispoziţia cetăţenilor europeni care doresc să continue să locuiască în UK şi după 31 decembrie 2020.

Faţă de datele comunicate anterior de Home Office, ministerul britanic de interne, valabile pentru finalul anului 2019, se constată o creştere cu 63.000 a numărului de aplicaţii depuse de cetăţenii români.

La nivel total, în cadrul EU Settlement Scheme au fost înregistrate 3.107.900 aplicaţii depuse de cetăţeni europeni, din care 2.730.200 au fost deja validate, dintre acestea 58% fiind aplicaţii pentru #SettledStatus si 41% #PreSettledStatus.

Reamintim că termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor este 30 iunie 2021, pentru cetăţenii europeni care ajung pe teritoriul Regatului Unit până la 31 decembrie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Extindere geografică a focarelor de contaminare cu coronavirus

Agențiile internaționale de presă transmit tot mai multe informații ce confirmă o creștere a numărului cazurilor de contaminare și decese...

Angela Merkel: “Deosebirile de poziții, încă prea mari pentru a se ajunge la un acord privind bugetul plurianual al UE”

Vineri seară, șefii de stat și de guvern ai țărilor membre ale UE, reuniți la Bruxelles pentru a ajunge...

IMGB a devenit istorie

Doosan a decis prin Consiliului de Administrație suspendarea producției IMGB; Aproximativ 400 de persoane vor rămâne fără...

Primaria Bucuresti a modernizat si dotat 23 de biblioteci

Primaria Bucuresti a demarat, incepand cu anul 2017, un amplu proces de revitalizare a celor 30 de...

TRENDING

Discriminare salariala in justitie

MMJS a fost sesizat de către Federația...