6 beneficii surprinzătoare ale psihoterapiei online

Până de curând, psihoterapia online nu fost o variantă populară de terapie în domeniul psihologiei umane. Cu toate acestea, odată cu progresul tehnologiei, dar și în contextul pandemiei de COVID-19, această formă de terapie reușește să faciliteze și să îmbunătățească viața multor persoane! 

Dacă te confrunți cu simptome îngrijorătoare cauzate de stres, anxietate sau depresie și ai nevoie de suportul unui terapeut, poți alege cu încredere servicii online de psihoterapie.

Citește în continuare și descoperă 6 beneficii surprinzătoare ale psihoterapiei online:

  1. Economisire de timp și de bani

Terapia online poate elimina costurile asociate cu transportul (benzina, abonamente de transport etc.) și este o soluție practică pentru persoanele care locuiesc în alte orașe sau țări. Apelând la servicii online de terapie, nu va trebui să parcurgi distanțe mari și să pierzi mult timp în traficul aglomerat. De asemenea, pacienții care au o mobilitate redusă sau acces limitat la transport pot fi mai motivați să participe la sesiuni.

Odată ce ai stabilit o programare cu psihoterapeutul tău, trebuie doar să se conectezi la Internet pentru a începe sesiunea, salvând timp prețios în acest proces!

  1. Mai confortabilă pentru clienți

Potrivit unui studiu recent, ședințele de terapie la domiciliu s-au dovedit a fi la fel de eficiente din punct de vedere clinic ca terapia tradițională, cea desfășurată la cabinet. În mod surprinzător, pacienții s-au simțit mult mai confortabil vorbind prin intermediul computerului și al smartphone-ul, decât față-n față. Acest lucru face ca rezultatele procesului terapeutic să fie mult mai vizibile, în contextul în care majoritatea pacienților au putut vorbi cu ușurință despre lucruri pe care le-ar fi evitat, de obicei, într-o sesiune de terapie tradițională. 

  1. Confidențialitate 100%

Adesea, potențialii clienți pot fi preocupați de protecția datelor personale în contextul terapiei din online. La fel ca terapia care se desfășoară fizic la cabinetul psihologic Maze Center, terapia online respectă prevederile Colegiului Psihologilor din România (CPR), ce garantează confidențialitatea serviciilor. Cu alte cuvinte, toate datele personale, precum și conversația dintre tine și specialist sunt securizate prin metode de criptare a informației.

Un alt lucru care trebuie amintit este faptul că poți desfășura sesiunile din orice locație, fără ca nimeni din anturaj, familie sau alți angajați să aibă acces la detaliile și conținutul programărilor.

  1. Fără restricții de deplasare!

Accesibilitatea este poate cel mai mare avantaj al terapiei online, mai ales în contextul actual, generat de pandemia de COVID-19. Restricțiile de deplasare și normele de distanțare socială fac adesea dificilă căutarea unui program de terapie individuală sau de grup. Din fericire, tehnologia modernă și personalul specializat îți pot oferi soluții de consiliere sigure și eficiente.

  1. Progres mai consistent 

Traficul, vremea rea ​​și boala sunt doar câteva motive pentru care pacienții ratează ședințele de terapie. Terapia online este o soluție la toate aceste obstacole, permițând pacienților să participe în mod regulat. În plus, îți poți programa mai multe ședințe într-un timp mai scurt și astfel, șansele ca procesul terapeutic să fie unul eficient vor fi mai mari.

Totodată, terapia online poate ajuta la eliminarea stigmatului legat de consilierea pe teme de sănătate mintală, ceea ce va însemna că mai mulți oameni pot primi ajutorul de care au nevoie la timp. 

  1. O mai bună conexiune cu terapeutul

Terapia online poate fi surprinzător de intimă, chiar și fără interacțiunea obișnuită „față în față”. Terapeutului i se oferă o privire în timp real asupra vieții tale într-un mod care nu ar putea fi niciodată dezvăluit pe deplin într-un cabinet – chiar din casa ta. Astfel, se poate crea o conexiune bazată pe încredere mai repede. Nu în ultimul rând, recomandările și gândurile de la psihologi vor putea fi personalizate în funcție de nevoile și așteptările tale de la procesul terapeutic.

În timp ce consilierea tradițională nu și-a pierdut succesul, terapia online a început să câștige teren, devenind din ce în ce mai accesibilă și recunoscută de publicul larg. Solicită acum o programare și alege un terapeut care te poate ajuta să abordezi provocările într-un mod sănătos, astfel încât să te poți bucura din plin de viață.

Sursă foto: shutterstock.com

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW