Noua Zeelandă: Atac terorist cu cuțitul, comis de un jihadist Daesh într-un supermarket. 6 răniți

Un bărbat înarmat cu cuțit, identificat ca apropiat al grupării teroriste Daesh, a atacat vineri șase persoane într-un supermarket din Auckland, înainte de a fi fost ucis de poliție, a anunțat dna Jacinda Ardern, prim-ministru al Noii Zeelande. Atacatorul, un sri-lankez sosit în Noua Zeelandă în 2011 și care figura pe lista persoanelor puse sub supravegherea poliției, a pătruns vineri într-un centru comercial de la periferia orașului Auckland, a pus mâna pe un cuțit din magazin și a început să lovească clienții din jurul său, a relatat un martor ocular. A apucat să rănească șase persoane, din care trei sunt în stare gravă. Reperat imediat, poliția de supraveghere a supermarketului a deschis focul și teroristul a fost ucis pe loc. «Ceea ce s-a întâmplat la Auckland, a spus dna premier Ardern, este odios, detestabil», subliniind că acest act terorist «nu este reprezentativ pentru nicio religie, pentru nicio comunitate».

Autoritățile estimează că agresorul a acționat singur, iar populația nu trebuie să se teamă de vreun alt risc, a asigurat comisarul de poliție Andrew Coster.

Reamintim că în Noua Zeelandă a avut loc un atac terorist și mai grav, în martie 2019, la Christchurch, unde un jihadist alb a deschis focul în două moschei, ucigând 51 de persoane și rănind alte 40.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW