duminică, 5 aprilie, 2020
9.2 C
București

7 ponturi ca să nu fii păcălit când vrei să-ți cumperi o mașină

Cumpărarea unei mașini este unul dintre țelurile celor mai mulți dintre români, iar procesul poate fi uneori mai complicat decât și-ar dori oricine. Într-o perioadă în care cererea de autoturisme este una foarte mare, au apărut și mulți speculanți, oameni care încearcă să vândă bunuri de calitate precară la prețuri ridicate. Dacă nu ai experiență în achiziționarea de autoturisme, trebuie să te înarmezi cu atenție, răbdare, vigilență și să te ghidezi în funcție de câteva repere care te pot scăpa de păcăleli costisitoare și chiar periculoase. Iată șapte ponturi esențiale pentru atunci când intenționezi să cumperi o mașină.

Apelează la dealeri autorizați

Cum riscul din piață este destul de ridicat, dacă vorbim despre site-urile de vânzări auto sau târguri, varianta cea mai sigură este cea de a apela la un dealer autorizat. În cazul în care vrei să achiziționezi un autoturism Ford, poți să încerci ofertele Neste Automotive

Nu te lăsa dus de val

Vânzătorii auto au uneori calitatea de a-și promova foarte bine marfa, calitate dezvoltată pe baza experienței din teren. Aceștia pot să vândă foarte bine chiar și o adevărată epavă, însă nu ți-ai dori să fii tu cel păcălit. Rămâi mereu cu picioarele pe pământ și nu da un sac de bani pe câteva aparențe. 

Nu căuta să speculezi

Dacă descoperi o ofertă care pare prea bună pentru a fi adevărată, trebuie să știi că oamenii care vând autoturisme sunt, în general, persoane care cunosc piața și prețurile acesteia, persoane care nu ar vinde o mașină la un preț mai mic decât cel realist. Există și varianta ca aceste oferte speciale să fie și veridice, în general în cazul în care vânzătorul își scoate la vânzare mașina proprie. Chiar și așa, atenția ta trebuie să fie la cote maxime și să nu te lași atras în tentația de a profita de o ofertă care doar pare foarte bună. 

Apelează la experți

Majoritatea problemelor grave ale autoturismelor sunt cele care nu se văd cu un ochi neantrenat. Atunci când mergi să vezi o mașină, mai ales dacă vorbim despre una vândută la mâna a doua, este recomandat să suni un prieten, adică să ceri ajutorul unui om care se pricepe la autoturisme. Acesta va putea să identifice capcanele ascunse, semnalmentele unor accidente prin care ar fi putut trece mașina, dar și alte nereguli. Chiar dacă acest ajutor poate aduce un mic cost suplimentar, cu siguranță vei obține un câștig ulterior mult mai important. 

Nu te lăsa dus de val

Vânzătorii auto au uneori calitatea de a-și promova foarte bine marfa, calitate dezvoltată pe baza experienței din teren. Aceștia pot să vândă foarte bine chiar și o adevărată epavă, însă nu ți-ai dori să fii tu cel păcălit. Rămâi mereu cu picioarele pe pământ și nu da un sac de bani pe câteva aparențe. 

Ai răbdare

Cu cât verifici mai multe variante, cu atât șansele să găsești una potrivită cresc. Entuziasmul te poate face nerăbdător, dar riscurile sunt mai mari atunci când alegi fără să compari. Cu certitudine, nu poți aștepta nici foarte mult, pentru că dacă ai luat decizia de a cumpăra o mașină, înseamnă că există și o nevoie pentru ea. Totuși, încearcă să nu o cumperi chiar pe prima care îți iese în cale.

Negociază 

Dacă alegi să cumperi din târguri sau de pe site-uri, învață să negociezi. În general, vânzătorii iau în calcul și o marjă de negociere atunci când stabilesc prețurile afișate, așa că n-ai nimic de pierdut dacă încerci să ajungi la un cost mai mic. Ai putea folosi banii respectivi pentru cheltuielile ulterioare, precum taxa de înmatriculare sau asigurarea. 

Atenție la buget

Atunci când stabilești bugetul, trebuie să ții cont de posibilitățile tale reale, dar și de cheltuielile pe care va trebui să le efectuezi separat de autoturismul în sine. Taxele, impozitele și asigurările pot fi destul de costisitoare, așa că ia-le în calcul. Odată ce ai identificat un buget, încearcă să vezi și ce modele de mașini se încadrează, în general, în acea sumă. Dacă o mașină, care este în general cu mult în afara bugetului, este vândută la un preț care se încadrează în cel gândit de tine, este foarte probabil să fie vorba despre o păcăleală. 

Pentru a cumpăra o mașină de calitate, este foarte necesar să fii atent de la cine și de unde cumperi, dar nici alte detalii nu sunt de ignorat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Țăndărei, al doilea oraș care se închide. Zborurile, anulate.

Ordonanța Militară 7 prevede că orașul Țăndărei, Județul Ialomița, intră în carantină totală, iar toate zborurile din...

Evoluția în ultimele zile a pandemiei de coronavirus în lume. SUA, pe cale să devină noul centru mondial al pandemiei

Vești deloc încurajatoare au venit și sâmbătă din cunoscutele focare ale pandemiei de...

Sâmbătă, 4 aprilie, zi de doliu național în China, în memoria victimelor COVID-19

China organizează sâmbătă un doliu național pentru martirii decedați în cadrul luptei împotriva maladiei provocate de coronavirus...

Încă o declarație de presă a lui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis, a susţinut astăzi, 3 aprilie, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă.

TRENDING

Cîţu: CE Oltenia se va închide dacă nu se restructurează

Complexul Energetic Oltenia (CEO) se va închide...