joi, 28 mai, 2020
19.1 C
București

725 de locuri la grădinița de vară pentru copiii din sectorul 1

725 de preşcolari din Sectorul 1 pot beneficia în această vară de programul „Grădiniţa de Vacanţă” faţă de 650, anul trecut.

Părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii pe timpul vacanţei mari pot apela cu încredere la serviciile grădiniţelor de stat din Sectorul 1. Consiliul Local a hotărât, în şedinţa de miercuri 05 iunie 2019, ca opt grădiniţe din Sectorul 1, cu nouă locaţii, să rămână deschise şi în perioada vacanţei de vară. În acest an, programul “Grădiniţa de Vacanţă” din Sectorul 1 se va derula în perioada 01 iulie – 30 august, în fiecare zi de luni până vineri.

Având în vedere succesul de care s-a bucurat programul în cursul anilor trecuţi şi ţinând seama de numeroasele solicitări primite din partea părinţilor, Primăria Sectorului 1 a decis să suplimenteze numărul de locuri alocate programului “Grădiniţa de Vacanţă”. Astfel 725 de preşcolari care învaţă în grădiniţele de stat din Sectorul 1 pot merge la grădiniţă pe perioada verii faţă de 650, anul trecut. Finanţarea proiectului de 55 de lei/zi/preşcolar, din care 15 lei/zi/preşcolar pentru hrană şi 40 de lei/zi/preşcolar pentru activităţi educaţionale va fi asigurată integral de la bugetul Sectorului 1.

„În Sectorul 1 le oferim copiilor noştri programe şcolare şi extraşcolare complete şi atractive. Programul “Grădiniţa de Vacanţă” răspunde unei probleme reale a părinţilor care nu au cu cine să-şi lase în supraveghere copiii de vârstă preşcolară pe timpul zilelor lucrătoare din cursul vacanţei de vară. Iată de ce, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor celei mai productive comunităţi din România, am decis ca în acest an să mărim numărul de preşcolari care pot să beneficieze de acest program”, afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Unităţile de învăţământ preşcolar din Sectorul 1 deschise în această vară sunt următoarele: Grădiniţa nr. 46 – Strada Marmurei nr.13-15 (125 de locuri), Grădiniţa nr.52 – Strada Docenţilor nr.5 (100 de locuri), Grădiniţa nr. 116 – Strada Mendeleev nr. 27 (100 de locuri), Grădiniţa nr. 206 – Strada Witting nr. 14 (50 de locuri), Grădiniţa nr. 206 – Strada Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 156 (50 de locuri), Grădiniţa nr. 222 – Strada Arad nr. 38 (125 de locuri), Grădiniţa nr. 248 – Strada Arthur Vîrtejeanu nr. 15 (50 de locuri), Grădiniţa nr. 283 – Strada Ficusului nr. 25 (75 de locuri) şi Grădiniţa „Steaua” – Strada Ion Inculeţ nr. 5-7 (50 de locuri).

Părinţii care doresc ca micuţii lor să beneficieze de acest program trebuie să depună o cerere până în data de 26 iunie 2019, la sediul uneia dintre grădiniţele care rămân deschise în timpul vacanţei de vară. Având în vedere faptul că programul “Grădiniţa de Vacanţă” poate fi implementat pentru un număr limitat de locuri, conducerea unităţilor de învăţământ incluse în program poate stabili, dacă este cazul, criterii specifice, cum ar fi înscrierea cu prioritate a preşcolarilor care provin din familii defavorizate (monoparentale, cu situaţie materială precară etc.).

Pe toată perioadă derulării programului „Grădiniţa de Vacanţă”, copiii vor lua parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă. În timpul vacanţei de vară preşcolarii vor participa la activităţi extra-curriculare şi extraşcolare diverse: muzică, pictură, teatru, cercuri de creaţie, iniţiere în lucrul cu calculatorul, excursii tematice etc.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Confindustria vrea modificarea restricțiilor de intrare în România

Confindustria România, patronatul companiilor din România cu capital italian, a transmis un mesaj public către Guvernul României...

197 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus

Până astăzi, 28 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu...

“Renmin Ribao”: “Urmărirea Chinei în justiție pentru Covid-19 contravine dreptului internațional”

”Tentativele unor responsabili americani de a deferi China justiției acuzând-o de provocarea pandemiei Covid-19 sunt pur și...

Coronavirus: Zece zile de doliu național în Spania

Guvernul spaniol a declarat zece zile de doliu național, începând din 26 mai, în memoria celor peste...