-2.8 C
București
luni, 18 ianuarie

A fost dejucat un plan de atac ce-l viza pe președintele Emmanuel Macron

Informații încă incomplet clarificate au circulat marți în presa franceză, potrivit cărora președintele Emmanuel Macron ar fi putut fi ținta unui atac pus la cale de un grup de persoane provenite din cercurile extremei drepte.

Potrivit RFI, un proiect «de acțiune violentă» împotriva lui Emmanuel Macron ar fi fost dejucat de forțele de securitate franceze. Marți, șase suspecți au fost arestați și supuși imediat anchetei. Operațiunea, a precizat postul de televiziune BFMTV, a fost derulată de personal specializat din Direcția generală pentru securitatea internă (DGSI), pornind de la informații – provenite din surse sigure – referitoare la existența «unui posibil proiect de acțiune violentă ce-l viza pe șeful statului».

Cine sunt persoanele arestate?

S-a stabilit că suspecții au legături cu o mișcare de extremă dreapta. Operațiunea a vizat cinci bărbați și o femeie cu vârste între 22 și 62 ani. Patru dintre ei au fost interpelați în departamentul Moselle, unul în Ille-et-Vilaine și un altul în Isère. Planul acestora, conform primelor informații obținute din surse apropiate anchetei, «este în actualul stadiu al anchetei încă imprecis… Investigațiile urmează să stabilească realitatea și natura exactă a pericolului pentru viața președintelui țării».

Ce urmează?

Suspecții se află în stare de arest, în cadrul unei anchete preliminare declanșate de Parchetul din Paris ce are drept obiect activitățile unei «asociații teroriste criminale». Noul ministru francez de Interne, Christophe Castaner, a declarat luni, la instalarea noului director al DGSI, Nicolas Lerner, că «se impune acordarea unei atenții sporite amenințărilor venite în special din partea mișcărilor extremiste de dreapta și de stânga, foarte active în ultima vreme pe teritoriul Franței».

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. FRANȚA 17 IISUS HRISTOS 17; Franța 13 TIȘBITUL 13; FRAN.Ț.A. FRAN-Fruntea, Ț-Tișbitul, A-Alb. Fruntea albă a lui Tișbitul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW