luni, 25 mai, 2020
13.3 C
București

Acțiune de combatere a muncii ilegale a cetățenilor străini, în București

Polițiștii de imigrări din București au depistat 8 cetățeni străini, din Vietnam, care desfășurau activități lucrative la o societate comercială, fără a îndeplini condițiile legale. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României în cel mult 15 zile, transmite, într-un comunicat, Inspectoratul General pentru Imigrări.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București au desfăşurat, la data de 16 septembrie, o acțiune cu forțe proprii pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza municipiului București.

stfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii au depistat, la o societate comercială, 8 femei, cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani, din Vietnam, care desfășurau activități lucrative fără a îndeplini condițiile legale.

Urmare a celor constatate, politiștii de imigrări au emis, pe numele străinilor, decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României în cel mult 15 zile, fiind totodată sancționați contravențional cu avertisment, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, față de reprezentanții societății comerciale continuă verificările pentru clarificarea tuturor aspectelor, urmând a se dispune măsurile legale în conformitate cu prevederile O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

InspiraTIFF cu Mihnea Măruță, pe TIFF Unlimited. Primul invitat: Cristi Puiu

O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de...

Independența Film vine la tine acasă cu Parazit și alte filme premiate cu Palme d’Or

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de...

NASA anunță primul zbor cu astronauți americani la bord al unei rachete SpaceX

Doi astronauți americani vor decola la 27 mai, la bordul unei rachete SpaceX, acesta fiind primul zbor...

Benjamin Netanyahu, deferit justiției pentru corupție. Impact asupra guvernului de coaliție recent anunțat

Este pentru prima oară în Israel când un șef de guvern se află pe banca acuzaților. Abia...