Acţiunile Renault s-au prăbușit după retrogradarea ratingului de către Moody’s

Renault a primit o grea lovitură după ce agenţia de evaluare Moody’s a retrogradat ratingul atribuit constructorului auto francez la nivelul „junk”, scrie B1TV.

O consecință negativă a fost o prăbușire a acțiunilor Renault care a înregistrat cea mai puternică scădere din cadrul indicelui bursier CAC 40.

În jurul orei 10:45, titlurile Renault înregistrat un declin de 1,95%, până la 30,34 euro, după ce anterior au înregistrat o cădere de 2,3%, până la 30,2 euro, scrie Reuters. Marţi seara, Moody’s a coborât ratingul Renault de la „Baa3” până la „Ba1” cu perspectivă stabilă.

Miercuri, o altă agenţie importantă de evaluare, Standard & Poor’s, a anunţat şi ea că plasează ratingul Renault sub supraveghere cu implicaţii negative, ceea ce înseamnă că va retrograda şi ea ratingul de tip investment grade „BBB minus” cu perspectivă negativă pe care îl atribuie în prezent Renault.

Grupul Renault a înregistrat în 2019 o pierdere netă de 141 milioane de euro (faţă de un profit de 3,3 miliarde de euro în 2018), în timp ce vânzările totale au scăzut cu 3,4% în ritm anual, până la 3,753 milioane vehicule. 

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW