2.1 C
București
joi, 28 ianuarie

Ai datorii bune sau datorii rele? KRUK România te poate ajuta să scapi de ele!

Ai fost contactat de către un agent de la KRUK România și ai intrat în panică?

Chiar nu e cazul să te îngrijorezi, pentru că s-ar putea ca acest eveniment să fie acela care să-ți reseteze viața din punct de vedere financiar.

Dacă ești determinat, cu ajutorul celor, de la KRUK, nu doar că vei reuși să scapi de greutatea datoriilor restante într-un ritm suportabil pentru tine, dar chiar vei putea să înveți cum să-ți administrezi pe viitor bugetul personal în așa fel încât să nu mai intri în situații de genul aceleia în care te afli acum din punct de vedere bănesc.

Ai datorii administrate de KRUK România? Profită de șansa oferită și scapă de vechile obiceiuri care îţi impun limitări privind banii!

Nu este ușor să-ți schimbi de unul singur modul în care te raportezi la bani, începând cu stilul în care îi câștigi și îi cheltui, cu împrumuturile pe care le faci și le achiți (la timp sau cu întârziere). Pentru a-ți modifica acest comportament trebuie în primul rând să înveți mai multe despre tine ca persoană, să te cunoști foarte bine.

Așa o să înțelegi și ce impulsuri interioare îți determină comportamentul actual față de latura financiară a vieții.

Chiar dacă poți să găsești pe site-ul celor de la KRUK România mai mulți planificatori financiari cu ajutorul cărora vei putea să-ți faci de unul singur o strategie pentru a scăpa de datorii într-un timp relativ scurt și chiar să economisești o anumită sumă de bani, tot ai nevoie de un ajutor specializat (în persoana unui profesionist al companiei amintite). Profită, pentru că nu trebuie să-l plătești pentru recomandările personalizate pe care ți le va face!

Schimbarea comportamentului și setarea unor noi obiective financiare realiste nu sunt acțiuni care se pot realiza peste noapte. Nicidecum. Inițial este nevoie de o schimbare a modului de a gândi și a modului de acțiune prin care să elimini raportarea negativă la bani și înlocuirea cu una nouă, benefică pentru tine.

Asta nu înseamnă deloc să pleci de la ideea că după aceea vei putea să trăiești fără a mai avea vreo datorie toată viața.

În cele mai multe cazuri, acest vis este un soi de Fata Morgana. Din nefericire sunt puțini oameni care câștigă suficienți bani pentru a-și asigura mijloacele de subzistență, a-și plăti facturile la timp și a-și mai permite ca să facă după aceea și niște achiziții importante (de genul: casă, mașină), fără a lua credite pentru asta.

Nu este o tragedie să te împrumuți, dar cel mai important este ca atunci când iei un credit bancar sau un împrumut de la o instituție nebancară, să știi clar la ce te înhami: mai exact dacă va fi o datorie bună sau o datorie proastă, care sunt riscurile și dacă merită să ți le asumi.

De ce anumite datorii sunt considerate pozitive?

Pentru simplul motiv că, de regulă, ele au ratele dobânzilor ceva mai mici decât ale altor datorii (de exemplu, creditul luat în cadrul programului “Prima Casă“), chiar dacă urmează a fi plătite pe un termen relativ lung, pe 25 – 30 de ani.

Plățile relativ mici pe care le ai de acoperit lunar îți dau astfel posibilitatea de a respira un pic mai liber și a avea la dispoziție o sumă mai mare de bani pentru investiții și situații excepționale. Plus că dacă îți alegi foarte bine casa pe care o plătești cu un astfel de credit bancar, s-ar putea ca în timp valoarea ei pe piața imobiliară să crească, așa încât peste ani, dacă o vei vinde, chiar o să ieși în avantaj.

Mașina este în prezent un bun de folosință îndelungată care a ajuns să facă parte integrantă din viața multor români, existând chiar foarte multe locuri de muncă unde, dacă nu ai carnet de șofer nu ești angajat. Iar dacă ai permis, e logic că până la urmă o să îți iei și mașina ta personală, nu o să te limitezi doar la mașina de serviciu (în cazul în care ți se oferă una!).

Se pune întrebarea dacă un împrumut pe care îl faci pentru a-ți achiziționa o mașină bună (și nu una second-hand care poluează mediul) face parte dintre acele datorii bune sau rele?

Toată lumea știe că, spre deosebire de o casă ce are avantajul că își poate crește valoarea în timp, o mașină personală, pe măsura folosirii sale, va deveni tot mai ieftină și dacă nu este una cu o importanță simbolică excepțională (care să poată să fie scoasă la licitație după o vreme), în scurtă vreme va prețui mult mai puțin decât a costat când ai achiziționat-o.

Este în interesul cumpărătorului să achite un împrumut contractat pentru achiziționarea unei mașini cât mai repede cu putință pentru a nu cheltui prea mult cu niște plăți lunare purtătoare de dobândă mare, în condițiile în care poate nici nu vei mai folosi mașina respectivă în scurtă vreme și va trebui să își achiziționeze alta. Eventual una electrică.

Clienţii KRUK România sunt ajutaţi să scape de datoriile restante pe care temporar nu le-au putut plăti (la bănci, la furnizorii de utilităţi (din diverse motive). De asemenea, mai pot să beneficieze de facilitatea deosebită constând în rambursare datoria într-un ritm suportabil pentru ei, în rate dar și să se înscrie în programul “Dorințe împlinite 2”, unde vor avea parte de niște surprize extrem de plăcute: acumulează puncte cu care pot cumpăra ulterior bunuri şi servicii

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW