3.7 C
București
joi, 4 martie

Aleksandar Vucic: China este un “adevărat prieten” al Serbiei

“Prietenii buni la nevoie se cunosc”, a declarat președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, într-un interviu acordat agenției Xinhua, consacrat relațiilor țării sale cu China. Serbia, a subliniat președintele Vucic, a obținut întotdeauna tot ceea ce a cerut Chinei și “sunt foarte mândru” de nivelul atins în cooperarea cu această țară.

Referindu-se la amploarea cooperării bilaterale, dezvoltată în ultimii ani, Vucic s-a declarat “impresionat și recunoscător pentru maniera în care această cooperare a transformat Serbia, aducând imense beneficii poporului sârb”...”Oriunde mergeți în Serbia, puteți vedea poduri construite de întreprinderi chineze, tunele, autostrăzi, drumuri naționale și căi ferate construite de parteneri chinezi”, a spus președintele Vucic.

În afara acestor proiecte de cooperare, a relevat domnia sa, China “este un adevărat prieten al Serbiei în această perioadă dificilă a pandemiei de Covid-19″... “a oferit Serbiei un mare sprijin, rar întâlnit în perioade dificile, trimițând vaccinuri” necesare

imunizării. Președintele Vucic a reamintit de asemenea că, atunci când pandemia începuse să facă ravagii și în Serbia, China a trimis experți medicali care au ajutat la combaterea virusului și a întărit încrederea echipelor medicale locale. “A fost un moment decisiv în lupta noastră contra pandemiei”, a spus Vucic. China este “campionul” care a pus sub control cel mai bine virusul Covid-19, “cu un spirit de conducere și o disciplină fără pereche, oferind astfel un ajutor generos Serbiei aflată în nevoie, făcând din ea una dintre cele mai vaccinate țări din lume”. Președintele Vucic a anunțat în acest interviu că majoritatea populației Serbiei a fost vaccinată împotriva coronavirusului cu vaccinul chinez Sinopharm.

În încheiere, Aleksandar Vucic a adresat Chinei un mesaj – surprinzător pentru multă lume în Europa: “Noi vă înțelegem, vă respectăm, vă suntem profund recunoscători pentru tot ceea ce ați făcut și pentru prietenia dumneavoastră și vom face tot ce ne este în putință să întreținem această prietenie. Contați pe poporul sârb!”.

Foto: By Medija centar Beograd – http://www.mc.rs/fotografija-aleksandar-vucic.1966.html?photoId=26002&eventId=8393, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18738023

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. SE.R.B.IA. SEB-Sabie, RIA-Rai. Sabie din Rai. Definitia tarii se refera la sabia mea greceasca din Casa Raiului, fabricata in China si cumparata acum 13 ani de la Winmarkt Omnia Ploiesti, cu 70 de lei.
    B.EL.GRAD. 7 HRISTOS 7, B-13 Oameni, EL-Elia, GRAD-Grade. Oameni 13 sub gradele Lui Hristos si Elia (definitie cereasca). Generalul Hristos si generalul Elia. Cel care va ridica sabia, de sabie va pieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW