7.6 C
București
joi, 15 aprilie

Aleksei Navalnîi anunță greva foamei pentru a denunța tortura la care este supus în lagărul unde a fost transferat

Curajosul opozant rus al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, care a anunțat deja că suferă de dureri teribile de spate și de picioare, declară greva foamei. “Ce aș putea face altceva?”, se întreabă într-un mesaj pe Instagram transmis miercuri, 31 martie. “Declar o grevă a foamei, spune el în mesaj, pentru a cere aplicarea legii și pentru a permite unui medic să mă vadă și să-mi prescrie medicamente”. Navalnîi, încarcerat într-o colonie penitenciară dintre cele mai severe din Rusia, dorește ca prin greva foamei să denunțe absența accesului său la îngrijiri medicale și “tortura” la care este supus privându-l de somn, fiind trezit de mai multe ori în cursul nopții de personalul penitenciarului.

Deși autoritățile afirmă că Navalnîi are o stare a sănătății “satisfăcătoare”, acesta le-a transmis susținătorilor săi mesaje în care semnalează că are dureri puternice de spate și la ambele picioare. Deoarece a primit mai multe “avertismente” de la încarcerarea în noul penitenciar, el se așteaptă la plasarea sa în celulă disciplinară.

foto: By Evgeny Feldman – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=57520776

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

    • … Ca bine le mai zici, nineaca ! Tutele-mputite /”tradatorii de neam si de tara” degraba sa dispara … ca put de trasnesc , imputesc si locul !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW