20.4 C
București
joi, 13 mai

Amazon îl acuză pe Donald Trump pentru pierderea unui contract de 10 miliarde de dolari cu Pentagonul

Gigantul Amazon l-a acuzat, luni, pe preşedintele american Donald Trump că ar fi profitat de funcţie pentru a aplica „presiune necorespunzătoare” asupra unor factori decizionali din cadrul Pentagonului pentru a impedica Amazon să câştige un contract militar în valoare de miliarde de dolari și pentru a favoriza Microsoft, transmite CNN, citat de b1.ro.

Mai exact, Amazon susţine că Donald Trump „a lansat atacuri repetate la nivel public şi în spatele cortinei” într-un efort de a-l submina şi pentru a-i aduce pagube lui Jeff Bezos (patronul Amazon). Pe acesta din urmă Donald Trump l-ar percepe drept un „inamic politic” din cauza faptului că deţine ziarul The Washington Post – o publicaţie de regulă anti-Trump.

Potrivit acuzaţiilor, Pentagonul a favorizat compania Microsoft (care de altfel a şi câştigat contractul) analizând o ofertă mai veche a companiei Amazon, ignorând anumite aspecte ale capacităţilor companiei şi a supus Amazon la controale la care Microsoft nu ar fi fost supusă.

„Mizele sunt mari. Întrebarea este dacă preşedintelui Statelor Unite ar trebui să i se permită să folosească bugetul Departamentului pentru Apărare pentru a-şi urmări scopurile politice proprii”, a precizat compania Amazon.

Casa Albă a refuzat să comenteze acuzaţiile. În schimb, Departamentul pentru Apărare american a oferit o poziţie prin intermediul Pentagonului.

„Selecţia a fost făcută de o echipă de experţi compusă din funcţionari publici şi ofiţeri militari din cadrul Departamentului pentru Apărare, în conformitate cu procedurile normale de selecţie ale Departamentuliui”, a precizat Pentagonul.

Şi Microsoft şi-a exprimat poziţia, indicând că: „Suntem sigur că informaţiile vor arăta că au (Departamentul pentru Apărare – n.r.) efectuat un proces amănunţit, corect şi detaliat pentru a determina dacă nevoile soldatului american sunt cel mai bine îndeplinite de Microsoft.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW