Amenajarea unui dormitor mic

Dimensiunile dormitorului tău îți dau bătăi de cap? Te înțelegem perfect! Și tocmai de aceea am adunat cele mai bune idei de amenajare a dormitoarelor mici, care îți vor maximiza spațiul și vor oferi o viață nouă camerei tale. Poate părea că opțiunile tale se rezumă la înghesuirea unui pat și a unei noptiere, însă există întotdeauna modalități de a adăuga mult stil spațiului tău limitat din dormitor. 

Ești gata să îmbrățișezi micul tău dormitor? Citește mai departe pentru sfaturi utile despre cum să maximizezi micul tău dormitor prin design, decor și estetică. Vei vedea că amenajarea unui dormitor mic n-a fost niciodată mai ușoară! 

Păstrează un aspect simplu al camerei 

Nu există un truc magic în ceea ce privește aspectul dormitorului tău. Însă există, în general, un perete principal pentru așezarea patului. Majoritatea designerilor de interior sugerează plasarea patului în centrul peretelui principal, mai degrabă decât împingerea acestuia cu o parte în dreptul peretelui adiacent. A avea spațiu de a te deplasa pe ambele părți ale patului este esențial pentru fluxul camerei.  

Nu-ți fie frică să optezi pentru culori închise 

Nu ești limitat la alegerea paletelor albe sau a celor neutre atunci când vine vorba de pereții unui dormitor mic. Acea dogmă de design potrivit căreia nu este bine să vopsești pereții unei camere mici în culori închise nu mai este demult o regulă în designul interior. Poți îmbrățișa oricând dimensiunea unei camere mici jucându-te cu nuanțe de gri cărbune, bleumarin sau verde măsliniu, ceea ce va oferi un aspect șic al dormitorului. 

Acordă atenție luminii din dormitor 

Fie că alegi o nuanță ușor mohorâtă a camerei sau o paletă pală de culori, adăugarea unor surse de lumină este esențială pentru a nu face camera să se simtă întunecată sau claustrofobă. Pe lângă sursele naturale de lumină, iluminarea decorativă joacă un rol important în designul dormitorului. Optează pentru lumini pendant sau candelabre, lămpi pentru noptiere, o lampă de podea sau chiar și aplice de perete, inserții ce vor aduce ambianța potrivită în dormitorul tău. 

Alege accente care aduc o notă de culoare 

Știm că oamenii sunt adepții minimalismului, însă un dormitor, oricât de mic, nu trebuie neapărat vopsit alb în întregime. Noi preferăm culorile mai reci pentru dormitor, însă indiferent de alegerea ta, poți oricând adăuga pete de culoare prin tot felul de obiecte decorative: tablouri colorate, covoare cu cele mai diverse pattern-uri, cuverturi premium pentru casă în culori ieșite din tipare, perne colorate cu diferite texturi sau chiar și plante decorative. 

Creează iluzia spațiului prin diverse trucuri

Apelarea la trucuri pentru a crea iluzia spațiului este bine cunoscută când vine vorba de decorarea spațiilor mici. De exemplu, așezarea draperiilor cât mai aproape de tavan este un truc de design care funcționează extrem de bine. De asemenea, alegerea perdelelor presupune potrivirea culorii acestora cu cea a peretelui. Este un truc modern de-a dreptul plăcut într-un spațiu mic, ochii tăi nefiind distrași de culorile contrastante. Nu uita și de amplasarea unei oglinzi, aceasta având și ea rolul de a crea iluzia de spațiu. 

Alege un decor ce poate avea dublă întrebuințare 

Când vrei să obții cât mai mult spațiu într-un dormitor mic, întotdeauna trebuie să optezi pentru elemente de decor ce pot avea întrebuințare dublă. De exemplu, dacă nu ai suficient spațiu pentru un șifonier, poți oricând opta pentru noptiere cu sertare în mari în care să-ți poți așeza hainele. Sau, chiar dacă spațiul este unul restrâns, poți întotdeauna să așezi un scaun mic într-un colț al camerei sau pentru o bancă la capătul patului pentru a-ți așeza haine, perne sau orice alte articole din dormitor ce ajungeau adesea în vârful patului. 

Inspiră-te și tu din ideile de amenajare ale unui dormitor mic, pe care tocmai ți le-am propus și nu lăsa dimensiunile camerei să-ți fure din bucuria de a decora dormitorul așa cum îți dorești! 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW