8.6 C
București
miercuri, 21 aprilie

Premierul israelian s-ar fi întâlnit cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite pe teritoriul saudit

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, spun surse informate citate luni de Israeli Public Broadcasting Corporation (Kan în ebraică), s-a deplasat în secret în Arabia Saudită pentru a se întâlni cu prințul moștenitor saudit Mohammed ben Salmane. Netanyahu a fost însoțit de șeful agenției israeliene de informații Mossad, Yossi Cohen. Cei doi oficiali s-au întâlnit cu prințul moștenitor și cu încă secretarul de stat american Mike Pompeo, aflat în prezent în vizită în Arabia Saudită. Întâlnirea a avut loc în orașul Néom, situat în nord-vestul Arabiei Saudite.

Potrivit ziarului „Haaretz”, avionul care i-a adus pe oficialii israelieni în Arabia Saudită a plecat spre Israel după cinci ore de ședere la sol.

Se știe deja de mai multă vreme că premierul Netanyahu și administrația președintelui american Donald Trump doresc ca și Arabia Saudită să urmeze exemplul Bahreinului și al Emiratelor Arabe Unite normalizându-și relațiile cu Israelul. Riyadul are însă o poziție nuanțată: refuză să stabilească relații oficiale cu Israelul, considerând că mai întâi trebuie discutat conflictul israelo-palestinian. Cu toate acestea, alte interese au determinat, se pare, Arabia Saudită să anunțe că avioane de linie israeliene vor survola Arabia Saudită către noi destinații din Golf și către Asia.

De precizat că biroul primului-ministru Netanyahu nu făcuse până luni seară niciun comentariu referitor la vizita mai sus evocată.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW