Anunț surprinzător al lui Abdelaziz Bouteflika: candidează la un nou mandat pentru a organiza alegeri prezidențiale anticipate

Candidatura lui Abdelaziz Bouteflika pentru al cincilea mandat prezidențial a fost depusă de directorul său de campanie, Abdelghabi Zaalene, a anunțat agenția oficială de presă algeriană APS. Într-o scrisoare citită la televiziunea națională, Abdelaziz Bouteflika și-a confirmat candidatura la alegerile din 18 aprilie. Domnia sa s-a angajat că, dacă va fi ales, nu va rămâne în funcțiune până la finele mandatului, urmând a se retrage în urma unor alegeri prezidențiale anticipate, a căror dată va fi fixată în cadrul unei «conferințe naționale».

«Dacă poporul algerian reafirmă încrederea în mine la 18 aprilie», a spus Bouteflika, «îmi iau în mod solemn, în fața lui Dumnezeu, a poporului algerian, angajamentul de a organiza alegeri prezidențiale anticipate, a căror dată va fi stabilită de o conferință națională înființată după scrutin», a anunțat șeful statului în scrisoarea sa. «Mă angajez, mai spune Bouteflika, să nu candidez la acele alegeri ce vor asigura succesiunea mea, în condiții incontestabile de serenitate, libertate și transparență», adăugând că «a ascultat și înțeles strigătul de inimă al manifestanților și în special al miilor de tineri care m-au interpelat privind viitorul patriei noastre».

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW