Aparatul compactor: 4 criterii esentiale de selecție

În lucrările de șantier, unele dintre cele mai importante utilaje sunt cele care ajută la compactarea și nivelarea straturilor de pământ, nisip și chiar beton. Aparatele compactoare folosesc forța pentru comprimarea straturilor, astfel încât aerul să fie eliminat din structură. Iată care sunt aparatele pe care le poți folosi pentru compactarea diferitelor straturi de materiale și care sunt caracteristicile acestora.

Alege plăcile compactoare pentru asfalt, pavele sau pământ

O multitudine de lucrări de șantier pot avea nevoie de utilaje specifice, iar dacă vorbim despre compactări la nivelul solului sau realizarea de drumuri, în acest caz se folosesc plăcile compactoare

Plăcile compactoare sunt produse ideale pentru compactarea terenului, dar și a straturilor de acoperire ale acestuia. Astfel, plăcile compactoare pot fi folosite la nivel industrial, dar și în lucrări rezidențiale, cum ar fi compactarea dalelor sau a pavelelor. 

Placa compactoare are o talpă suficient de amplă încât să lucreze eficient atât pe suprafețe mari, cât și pe suprafețe mici, iar mânerul special protejat de vibrații face ca utilizarea să se facă cu ușurință. 

Alege maiuri compactoare pentru lucrări ample de șantier

Maiul compactor este probabil cel mai cunoscut utilaj folosit pentru lucrări de compactare, mai ales acolo unde sunt necesare intervenții la nivelul solurilor în vederea realizării fundațiilor. 

Maiurile compactoare sunt produse cu frecvențe mari ale bătăilor pe minut, necesare pentru imprimarea forței prin talpă, la teren. În acest fel solurile coezive și solurile granulate, dar și cele mixte sunt compactate și pregătite pentru lucrările care urmează a fi executate.

Maiurile compactoare se remarcă prin forță și robustețe, dar și prin fiabilitate, drept pentru care aceste utilaje sunt o investiție deosebit de bună pentru realizarea lucrărilor.

Alege cilindrul compactor pentru șantiere mari sau construcții de drumuri

Din categoria utilajelor profesionale nu puteau să lipsească cilindrii compactori. Aceste utilaje sunt special create pentru a compacta solurile de orice tip, inclusiv zonele asfaltate. Caracteristicile care scot în evidență acest tip de compactor de soluri sunt puterea foarte mare, exprimată prin forța de compactare, robustețea, rezistența și durabilitatea. 

Deși prețul cilindrilor compactori este relativ mare, o astfel de investiție înseamnă de fapt un câștig la nivel de timp și eficiență, deoarece timpul de lucru este cu mult îmbunătățit. Cilindrii compactori sunt utilaje folosite mai ales pe șantierele mari sau în cadrul lucrărilor de construcții în ceea ce privește drumurile. 

Alege aparatul de compactat pentru siguranța lucrărilor

Compactarea terenului este necesară deoarece terenul trebuie să fie apt să preia solicitările pe care le implică construirea. O construcție de orice tip va apăsa asupra terenului cu o anumită forță, iar în definirea acestei forțe intră toate solicitările, deopotrivă statice și dinamice. 

Încărcările pot proveni din greutatea proprie a clădirii (cu toate materialele de construcții care conlucrează ca ansamblu), din mobilier și din poziționarea pereților interiori, de compartimentare sau din traficul zilnic. Nu trebuie uitate nici încărcările provenite din condiții meteorologice, zăpada fiind, spre exemplu, una dintre cele mai solicitante încărcări. 

Fiecare încărcare se transmite pe verticală, începând de la acoperiș, spre ziduri, iar de la ziduri încărcările sunt transmise cu ajutorul fundației la teren.

Terenul trebuie așadar să preia încărcările însă dacă solul nu este coeziv acesta nu va putea prelua solicitările și se va produse efectul de forfecare. Tasarea și compactarea terenului ajută la o mai bună rezistență a acestuia, afânarea fiind deosebit de periculoasă în contextul construirii.

Alegerea unui aparat de compactare devine așadar o necesitate în contextul construirii, indiferent dacă vorbim despre construcții civile sau industriale sau despre construcția de drumuri. Alege utilajele potrivite și verifică toate caracteristicile de putere ale acestora pentru a fi sigur că lucrările tale se desfășoară în cele mai bune condiții.  

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW