Mobilierul din baie este esențial pentru crearea unei locuințe în care predomină confortul și care pune accent atât pe funcționalitate, cât și pe design. Fie că îți dorești o încăpere modernă sau clasică, fie că vrei să te bucuri de un spațiu plin de vitalitate și elegant, trebuie să acorzi atenție anumitor aspecte, astfel încât să realizezi un echilibru între frumusețe și utilitate.
O baie trebuie să fie practică și să conțină elemente de decor care să aducă un plus de originalitate, iar mobilierul poate face diferența dintre un spațiu anost și unul cu personalitate. Primul pas este să planifici cum va fi folosit și ce vei depozita în aceasta, urmând ca apoi să te decizi asupra achizițiilor. Și pentru a te ajuta în demersul tău de a da viață ideilor tale, ți-am pregătit o scurtă listă privind alegerea mobilierul potrivit pentru baia ta.
Oferă importanță pieselor esențiale
Fii atent la obiectele esențiale pentru baia ta, precum sunt oglinda și lavoarul. Pentru chiuvetă ai posibilitatea să alegi un model de sine stătător, cu picior, cu bază suspendată ori cu picioare, sau unul care se încastrează în blat. În cazul oglinzilor, principalul atu este că pot fi montate pe perete, pe dulapurile suspendate sau chiar pe ușă, oferind astfel senzația de spațialitate și luminozitate, indiferent de dimensiunile băii. De asemenea, un alt avantaj al oglinzilor este că pot fi integrate în orice design, fie el minimalist, clasic sau modern. Așadar, alege forma și dimensiunea care să se potrivească cu baia și ai grijă să păstrezi un echilibru între proporții. Dreptunghiulare, ovale sau rotunde, cu rame sau iluminate, există oglinzi de baie pentru toate gusturile, la prețuri avantajoase, pentru orice buget.
Fii atent la dimensiuni și poziționare
Este vital să măsori foarte bine spațiul pe care îl ai la dispoziție și chiar să creezi o schiță care să te ajute să vizualizezi cum vor fi poziționate toate elementele din încăpere – toaletă, chiuvetă, dulapuri, cadă. Realizează acest plan și concepe mai multe variante din care să alegi ulterior. Ai mare grijă să aranjezi totul în așa manieră încât ușile să se deschidă foarte ușor, iar toaleta să nu fie primul lucru pe care îl vezi când intri. De asemenea, alege acele produse care să nu ocupe toată podeaua și să creeze astfel un dezechilibru la nivel vizual. Dacă ai o baie de mici dimensiuni, atunci cel mai potrivit ar fi să renunți la cadă în favoarea unei cabine de duș, aceasta din urmă contribuind la proiectarea unei zone mai aerisite.

Încearcă să creezi spații de depozitare
Dacă faci un mic exercițiu de imaginație, poți vizualiza dulapurile din baie ca pe niște mici magicieni care fac spațiul să fie mult mai ordonat și frumos. Dacă ai o cameră înaltă, atunci o modalitate excelentă de a crea loc suficient de depozitare este să montezi coloane pentru baie, cu rafturi până în tavan. De asemenea, dacă ai o cameră mai mică, cea mai bună variantă este să optezi pentru dulapurile suspendate sau pentru etajere. Acestea vor fi extrem de utile și, în funcție de modelul ales, vor oferi stil și personalitate încăperii.

Pentru un plus de originalitate și rafinament, integrează în designul băii tale câteva plante verzi, care vor contribui atât la înfrumusețarea spațiului, cât și la menținerea unui nivel echilibrat al umidității.
Proiecte frumoase de baie!