Tipuri de păr: 5 sfaturi de îngrijire și styling

Pentru a avea o podoabă capilară sănătoasă și frumoasă, îngrijirea și stylingul trebuie să se facă în funcție de tipul părului. Produsele de îngrijire pe care le aplicăm influențează în mod direct condiția părului, tocmai de aceea e important să identifici care sunt cele potrivite pentru tine.

Indentifică tipul tău de păr

Părul gras poate fi ușor lipicios la atingere, are o textură umedă, o strălucire excesivă și un aspect tern, chiar dacă a fost spălat de curând. Este uleios și poate fi predispus la mătreață, iar de cele mai multe ori se regăsește la persoane care au și tenul gras.

Părul uscat se comportă destul de rebel după spălare, este foarte greu de coafat și aspru la pipăit. Acesta se poate rupe ușor, are vârfurile despicate și îi lipsește acea strălucire specifică părului sănătos. În cazul acestui tip de păr, inclusiv pielea capului poate avea iritații.

Părul mai poate fi și mixt. Acesta este o combinație între părul gras și cel uscat: poate fi gras la rădăcină și uscat și fragil la vârfuri. Acest lucru se întâmplă din cauza secreției excesive de sebum și lipsa hidratării pe lungimea firului de păr.

Părul normal are o secreție echilibrată de sebum și un nivel potrivit de hidratare. Pentru îngrijirea lui nu ai nevoie de produse cosmetice deosebite, deoarece nu se deteriorează ușor, dar e important să nu folosești uscătorul de păr în exces (sau să îl înlocuiești cu un difuzor) și să eviți produsele de styling care agasează textura firului.

Sfaturi pentru îngrijire și styling

Sfaturi pentru părul gras

În cazul în care ai un păr gras, este bine să eviți să îl speli foarte des, deoarece tendința sa de îngrășare va spori. Încearcă să nu folosești produse cu o putere termică foarte mare, dar nici produse precum fixativul sau gelul, deoarece acesta se va încărca foarte repede și va trebui spălat mai des, lucru pe care mai bine îl eviți. Atunci când te speli pe cap, e indicat să folosești un șampon și un balsam special concepute pentru părul gras.

Sfaturi pentru părul uscat

Dacă ai părul uscat, hidratarea este foarte importantă. Acesta trebuie spălat o dată la 4-5 zile și e indicat să folosești balsam de păr, la care te sfătuim să adaugi o mască de păr, pentru a hidrata podoaba capilară corespunzător. Masca poate fi lăsată mai mult timp pe firul de păr, așadar poți ieși din baie după ce ai aplicat-o și ți-ai acoperit părul cu un prosop, iar mai târziu te poți clăti pentru a o îndepărta. De asemenea, pe timp de vară este bine să îți protejezi părul de razele puternice ale soarelui. Pentru acest lucru poți alege pălării chic care să ți se potrivească la diverse ținute. Un alt sfat este să eviți aparatele de styling pentru păr care încălzesc și deteriorează firul.

Sfaturi pentru părul mixt

Părul mixt este mai dificil, așadar are nevoie de îngrijire separată pentru scalp și pentru vârfuri. Este indicat să tunzi mereu vârfurile despicate, pentru că acest lucru va ameliora aspectul uscat al acestora. De asemenea, trebuie să folosești șampon și balsam pentru păr uscat la vârfuri, în vreme ce rădăcinile este bine să fie tratate cu produse pentru păr gras. Ai grijă ca atunci când aplici șamponul pentru păr gras să masezi bine scalpul cu degetele, astfel încât să pătrundă până la rădăcini.

Sfaturi pentru părul normal

Dacă părul tău o producție de sebum echilibrată și o hidratare bună, nu trebuie decât să folosești aceleași produse pe care le întrebuințai până acum. Este un păr ușor de coafat, fie la salon sau în confortul propriei locuințe și, pentru a-l menține sănătos, e nevoie doar să tunzi vârfurile despicate de două ori pe an.

Sfaturi pentru păr vopsit

Vopsirea este un proces chimic care agresează firul de păr, de aceea părul vopsit are nevoie de o îngrijire specială. Nu doar atât, dar unele produse au tendința să estompeze în timp culoarea părului. Așadar, pentru a o prezerva, este bine să folosești șampon și balsam pentru păr vopsit.

În orice categorie s-ar încadra podoaba ta capilară, folosește produse cosmetice pentru păr de calitate pentru a restabili sau a menține sănătatea firului de păr. De asemenea, nu te aștepta să vezi rezultate instant, imediat după ce ai început să folosești un șampon sau un balsam special. Ai răbdare și acestea vor începe, după câteva spălări, să devină vizibile.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW