3.4 C
București
marți, 1 decembrie

Aproape 300 milioane euro ajutor al UE după inundațiile din Austria, Italia și România din 2018

Comisia Bugete a PE a aprobat marți un ajutor de 293,5 milioane euro din Fondul de Solidaritate al UE, în urma catastrofelor din Austria, Italia și România din 2018.

Ajutorul de 293,5 milioane euro din Fondul de Solidaritate al UE se împarte astfel: 277,2 milioane euro pentru Italia, urmare a ploilor abundente, vânturilor puternice, inundațiilor și alunecărilor de teren din toamna anului 2018; 8,1 milioane euro pentru Austria urmare a acelorași fenomene meteorologice și 8,2 milioane euro pentru regiunea de nord-est a României urmare a inundațiilor din vara anului 2018. Propunerea a fost aprobată cu 35 de voturi pentru, un vot împotrivă și trei abțineri, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului European.

Deputații europeni încurajează susținerea pentru cercetare la nivel UE și Erasmus

Membrii PE au aprobat, cu 31 de voturi pentru, 7 voturi împotrivă și o abținere, o creștere cu 100 milioane euro pentru programele de referință ale UE: Orizont 2020 (80 milioane euro pentru cercetare) și Erasmus+ (20 milioane euro pentru mobilitatea tinerilor), urmare a deciziei Parlamentului European și a Consiliului în cadrul acordului privind bugetul UE 2019 din decembrie 2018.

De asemenea, membrii Comisiei Bugete a PE au decis, cu 32 de voturi pentru, 4 împotrivă și o abținere, să restituie statelor membre 1,8 miliarde euro din bugetul pentru 2018, prin scăderea contribuției la bugetul UE. Acesta este un exercițiu anual, surplusul provenind de obicei din dobânzi și penalități încasate de Comisia Europeană și din programe europene implementate parțial.

Următoarele etape

Toate proiectele de rapoarte trebuie să fie aprobate de plenul Parlamentului, în cadrul sesiunii PE din 16 – 19 septembrie, de la Strasbourg și de Consiliul UE.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW