Atac terorist fără precedent în Burkina Faso. Peste 160 de morți

Informații ale agențiilor internaționale de presă, citate de „le Figaro”, anunță că în noaptea de sâmbătă spre duminică, în nordul statului Burkina Faso, în zona localității Solhan, situată în nordul țării, a avut loc unul dintre cele mai sângeroase atacuri teroriste cunoscute din 2015 până în prezent, soldat cu uciderea a cel puțin 160 de persoane, în majoritate civili. Supravieţuitori ai măcelului au relatat că agresorii înarmați au vizat mai întâi sedii ale autorităților, ale punctelor de pază la frontierele cu statele vecine la Nord, trecând apoi la locuințele localnicilor, unde au procedat la execuții. O parte a localnicilor au părăsit în fugă zona, îndreptându-se spre orașul vecin Sebba. Este cunoscut faptul că zona de nord a statului Burkina Faso este în mod repetat ținta atacurilor unor bande înarmate. Statul Islamic din Grand Sahara și grupul de susținere al Islamului și musulmanilor (GSIM) sunt facţiunile ce pârjolesc în mod curent regiunea. Începând din 2015, spun autoritățile, atacurile jihadiste s-au soldat cu moartea a peste 1.400 persoane și au antrenat exodul a un milion de civili. Forțele armate ale statului au lansat o operațiune de anvergură în nordul țării și în Sahel, dar se dovedesc neputincioase în fața atacurilor sălbatice ale grupărilor teroriste amintite. În urma atacului de sâmbătă noaptea, în întreaga țară a fost decretat doliu național în memoria celor uciși în nordul țării.
Șeful diplomației franceze, Jean-Yves Le Drian, și-a anunțat duminică intenția ca în zilele următoare să se deplaseze în Burkina Faso, subliniind că Franța „este determinată să fie alături de acest stat” în războiul contra teroriștilor din Sahel.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. „Atac terorist fără precedent în Burkina Faso. Peste 160 de morți” . Cu precedent ori fara precedent , cei „peste 160 de morti” mai namic nu-nseamna ; mult mai mult „inseamna” un paci care se k k pe el/prin Belarus !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW