Bagajul pentru vacanță: cum împachetezi doar lucrurile esențiale, în stil minimalist

Bagajul de vacanță reprezintă de multe ori un motiv de stres pentru fiecare familie sau grup de prieteni care pleacă în concediu. Fie că spațiul din portbagaj este prea mic sau trebuie să schimbi trenuri și avioane, deci să cari un bagaj greu între acestea, ceea ce iei cu tine poate deveni prea ușor o povară. De aceea este recomandat să te concentrezi pe lucrurile de care ai cu adevărat nevoie și să-ți faci o strategie potrivită. Iată câteva idei care te vor ajuta să călătorești liniștit, cu cele esențiale în bagaj:

Consultă prognoza meteo

Dacă nu mergi la mare, unde există cele mai mari șanse ca vremea să fie frumoasă, asigură-te că acorzi atenție condițiilor meteo care se anunță. În acest fel vei putea să eviți împachetarea hainelor pentru toate condițiile de vreme, chiar dacă este recomandat să fii precaut. Dacă prognoza meteo indică zile calde, pune în bagaj haine lejere, în culori deschise și materiale naturale pentru fiecare zi a șederii. Dar dacă te cazezi într-o locație cu mașină de spălat sau alte servicii similare, poți chiar să pregătești mai puține haine și să te bazezi că le vei spăla acolo. Este recomandat să ai mereu cu tine o jachetă de ploaie sau una impermeabilă, deoarece vremea devine din ce în ce mai imprevizibilă.

Fă o listă cu strictul necesar

Se știe că una dintre cauzele bagajelor exagerate atunci când se pleacă în vacanță este includerea obiectelor, a hainelor sau a accesoriilor care nu sunt esențiale. De cele mai multe ori vei fi tentat să te gândești la un anumit outfit sau la o haină pe care poate îți vei dori să o porți în vacanță și nu vrei să o lași acasă. Pentru a evita aceste tentații, fă o listă cu strictul necesar. De exemplu, din bagajul pentru vacanța la mare nu trebuie să lipsească: prosoapele de plajă, costumele de baie, crema cu protecție solară, loțiunea de după plajă, pălăria, umbrela de plajă, hainele lejere pentru zi cu zi și ochelarii de soare. Ochelarii de soare sunt accesoriul fără de care nu vrei să pleci de acasă când mergi la mare. De asemenea, achiziționează o pereche de ochelari de calitate, precum Ray-Ban, pentru a te bucura de protecție ridicată față de razele UV. Evită să cumperi ochelari de soare de la tarabele de lângă plajă, deoarece aceștia îți pot dăuna vederii în timp, din cauza lentilelor de slabă calitate. O pereche de ochelari de soare trebuie să fie durabili, din materiale de calitate și să încurajeze o vedere clară.

Nu împacheta pentru mai multe zile

Stabilește care sunt articolele vestimentare de care ai nevoie pentru zilele de vacanță și nu împacheta pentru o perioadă mai lungă. Un alt obicei care te poate ajuta este să stabilești care sunt outfiturile pe care le poți crea din hainele pe care vrei să le ai cu tine. Planificarea ținutelor este eficientă în procesul de împachetare a hainelor, deoarece vei alege doar piesele esențiale pentru locul în care mergi și pentru vremea de acolo. Același lucru se aplică și în cazul lenjeriei și al produselor de beauty. Dacă ai o rutină strictă, ia cu tine tot ceea ce este necesar. Dar, dacă mergi la mare, de exemplu, rezumă-te la produsele de bază precum cleanser sau apă micelară, toner, cremă hidratantă și fond de ten. În locurile călduroase și când te expui mult la soare este recomandat să eviți machiajul greoi și aplicarea produselor de exfoliere. Nu uita de crema cu SPF care este cel mai important produs pentru zilele de vară.

Un bagaj cât mai mic nu înseamnă compromisuri, ci o mai bună organizare a obiectelor. Nu te lăsa tentat de împachetarea prea multor haine și rămâi fidel strictului necesar.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW