13.9 C
București
luni, 17 mai

Bingo online și beneficiile jocului pentru o minte activă în perioadele neliniștitoare

Acceptăm abilitatea de a ne aminti un anumit lucru ca ceva normal și începem să ne gândim despre asta abia când îmbătrânim sau observăm lipsuri în amintirile noastre. Cu toate acestea, procesul de îmbătrânire are o legătura foarte mica sau chiar deloc cu capacitatea de a ne aminti diferite informații. Lapsusurile accidentale despre lucrurile mici și banale, cum ar fi locul în care am lăsat cheia mașinii, sunt normale pentru toate vârstele.

Cu toate acestea, creierul nostru are nevoie de antrenament și stimulare pentru a funcționa corect. Acest lucru poate fi realizat prin activitate sporită, cum ar fi citirea cărților, alimentele bogate în vitamine și minerale, precum și prin anumite jocuri. Bingo online este unul dintre aceste jocuri. Aici puteți învăța mai mult despre acest joc. Mulți cred, că jocurile de acest tip ar fi o distragere inutila, însă iată care sunt contraargumentele la această afirmație:

Îmbunătățește memoria de scurtă durată

Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Simon Fraser din Canada, activitatea creierului uman începe să încetinească și declinul cerebral se instalează după împlinirea vârstei de 24 de ani. Bingo ajută la încetinirea declinului cognitiv și acționează ca un stimulent pentru minte. Spre deosebire de cărțile de citit, participarea la cursuri sau socializarea, jocul de Bingo angajează într-un mod mult mai activ abilitați precum memorarea, raționalismul și viteza de a gândi. Conform teoriei „Folosește sau Pierzi”, utilizarea acestor abilitați mentale le menține în forma. Chiar dacă Bingo vi se pare un joc foarte simplu, ritmul său rapid menține activitatea neuronală și mărește capacitatea de concentrare.

Socializare

Bingo Online nu este un joc izolat. Camerele de Bingo includ și posibilitatea de chat, iar socializarea este esențiala în momente de neliniște sau stres, mai ales în perioada pandemiei, care impune măsuri de izolării socială. Oamenii sunt ființe sociale și trebuie să fie în contact cu ceilalți pentru a supraviețui. De fapt, se poate spune chiar că interacțiunea cu alte persoane este cel mai bun mod de a vă dezvolta pe deplin creierul. Relațiile durabile și satisfăcătoare îmbunătățesc sănătatea mintală și mențin creierul activ. Comunicarea protejează creierul de afectarea cognitivă și demență.

Socializarea provoacă creierul și îl menține activ. Pentru a profita de beneficiile comunicării, trebuie să încercăm să fim cât mai sociali. Trebuie să comunicăm cu ceilalți prin conversații, deși scrisul este, de asemenea, o mare oportunitate. În plus, prin opțiunea de chat în camerele de Bingo veți cunoaște persoane noi.

O mai bună coordonare mână-ochi

Jocurile video îmbunătățesc coordonarea ochi-mână și reflexele voastre. Concentrați-vă atenția asupra celor în care trebuie să faceți o combinație rapidă cu joystick-ul sau butoanele tastaturii (de exemplu jocul Tony Hаwk’s). Același lucru se întâmpla și când jucați Bingo. Identificarea rapidă a numerelor necesită un creier ascuțit, care este constant antrenat prin jocuri repetate. Bingo-ul online reprezintă o modalitate distractivă de a menține mintea activă prin accentul său și prin repetarea numerelor. Jocul de Bingo vă menține mintea în alertă și nu vă lasă în capcana stărilor depresive.

Concentrare

Jocurile pentru îmbunătățirea memoriei și a atenției vă vor ajuta să memorați mai ușor un volum mare de informații. Memoria poate fi comparată cu mușchii unui sportiv. Cu cât vă antrenați mai mult corpul, cu atât sunt mai mari rezultatele obținute. La fel este și cu creierul. Fie că suntem profesori, părinți sau elevi, ne străduim cu toții să fim cât mai productivi posibil zilnic. Unul dintre principalii factori în realizarea multor sarcini zilnice este concentrarea. De multe ori pierderea concentrării este o consecință a creierului leneș. Rezolvarea cuvintelor încrucișate, sudoku, rezolvarea puzzle-urilor sau jocul de Bingo menține mintea trează și ajută la îmbunătățirea concentrării.

Emoții pozitive

Când faceți chiar și lucruri mici care vă aduc o dispoziție bună, creați o spirală de sentimente pozitive care duce la o rezistență crescută la stres. Momentele când așteptați să apară ultimul număr pentru a realiza un Bingo și euforia pe care o simțiți când câștigați, sunt un exemplu excelent pentru a va ridica starea de spirit. Oamenii care tind să experimenteze emoții pozitive și să interacționeze cu ceilalți acceptă provocările vieții într-un mod pozitiv și au șansa de a-și cunoaște bine potențialul. Ei știu să se bucure atât de „lucrurile mici”, cât și de succesele lor mai semnificative, ceea ce duce la o motivație mai mare, la o stare de spirit îmbunătățită și la un ciclu durabil de auto-îmbunătățire.

Deci, dacă faceți cel puțin un lucru mic în fiecare zi care vă aduce emoție pozitivă, poate crea ceva mult mai mare pentru a vă ajuta să depășești stresul.

Puteți câștiga bani

Se spune că banii nu aduc fericirea, dar să fim sinceri, oamenii spun multe lucruri și nu trebuie toate să fie adevărate. Când vine vorba de venituri, oamenii de știință au descoperit că există o „sumă ideală” de bani pe care o putem primi pentru a ne simți mulțumiți și relaxați emoțional. Și, credeți sau nu, dacă aveți prea mulți bani, veți începe să vă întoarceți către tărâmul tristeții. Poate nu credeți, dar există într-adevăr praguri între suma de bani și fericirea unei persoane. Prin urmare, câștigurile mici pe care le puteți obține la jocul de Bingo vă pot menține starea de bine și mulțumire, care la rândul sau ne protejează de stres.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW