13.8 C
București
joi, 6 mai

Birmania: Armata deține cu fermitate conducerea țării. Liga Națională pentru Democrație cere să fie eliberaţi Aung San Suu Kyi și ceilalți oficiali

„Eliberați toți deținuții, inclusiv pe președintele Win Myint și Consilierul de stat Suu Kyi”, se spune în mesajul partidului aflat la putere, Liga Națională pentru Democrație… „Acest puci este o pată neagră în istoria statului și a armatei”. Surse informate au relatat că dnei Aung San Suu Kyi îi va fi stabilit domiciliu forțat la reședința sa din capitală.

Așa cum s-a anunțat, contestând rezultatele alegerilor legislative din noiembrie, militarii au proclamat luni stare de urgență pentru o perioadă de un an. Au arestat-o pe șefa guvernului, Aung San Suu Kyi (75 ani) și pe alți lideri ai partidului său, NDL, exact înaintea primei sesiuni a noului parlament ales în noiembrie. Pentru a justifica lovitura de stat, militarii au susținut că alegerile din noiembrie, câștigate de partidul condus de Aung San Suu Kyi, au fost fraudate și au garantat că imediat după ridicarea stării de urgență vor fi organizate alte alegeri.

Este greu de crezut în garanțiile militarilor care au trecut deja la măsuri ample vizând instalarea unui regim militar în toată regula. Au procedat la o importantă remaniere ministerială, în cadrul căreia au fost numiți noi miniștri în 11 ministere, iar 24 miniștri adjuncți au fost demiși din funcție. Au rămas totuși în funcție Judecatrorul șef al țării, judecătorii Curții Supreme, judecătorii șefi regionali. La fel, membrii Comisiei anti-corupție, președintele, vicepreședintele și membrii Comisiei naționale a drepturilor omului. A fost numit un nou președinte al Consiliului țării pentru funcțiile publice. Va fi reformată comisia electorală și vor fi verificate rezultatele alegerilor legislative din noiembrie. Marți, transmit corespondenții agențiilor internaționale de presă, era reluat accesul la posturile de radiodifuziune și la rețelele de telecomunicații publice, după ce luni, pentru câteva ore, au fost închise. De asemenea, toate băncile locale și-au reluat serviciile.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW