Brexit: Tatăl lui Boris Johnson vrea cetățenia franceză

Tatăl premierului britanic, Stanley Johnson, 79 de ani, unul dintre primii funcționari britanici la Bruxelles, a fost membru al Parlamentului European și chiar al Comisiei Europene. A trăit, astfel, împreună cu familia, mai mulți ani în Belgia. Însuși Boris Johnson și-a petrecut o parte a copilăriei la Bruxelles, prilej cu care a învățat și limba franceză.

În acest moment, după atâția ani de negocieri furtunoase, când Brexitul devine realitate, bătrânul Stanley Johnson, care nu împărtășește poziția fiului său, Boris, în privința plecării Regatului Unit din UE, face demersuri pentru a obține naționalitatea franceză. El se consideră „în continuare european”, refuză limitarea identității europene la piața unică europeană. Se consideră francez, întrucât mama domniei sale a fost născută în Franța și atât ea, cât și bunicul au fost de origine franceză. Ca atare, a declarat el la postul de radio RTL, „rămâne să solicit ceea ce am deja”.

Surse informate au relatat că în familia premierului Boris Johnson au loc de mai multă vreme dispute pe tema Brexit, la fel ca în multe familii britanice. În 2019, fratele mai mic al lui Boris, Jo, a părăsit guvernul, considerând prea radicală strategia ieșirii Regatului Unit din UE, iar sora sa, Rachel, jurnalistă (53 de ani) este o militantă pro-europeană. Doar mama lui Boris a votat pentru Brexit, alături de fiul mai în vârstă.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Eu stiu ca Franta, Beljia, Jermania si restul lumii fac parte din Imperiul Britanic, de-asta cer cetatenie noua, nu voua la 80 de ani !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW