Madrid: Ecologiştii aruncă cu bălegar în stradă

Evenimentul, programat să se încheie vineri, a fost prelungit, în condițiile în care participanții nu au reușit să ajungă la un compromis privind implementarea Acordului de la Paris. Impasul a fost depăşit abia duminică, după ce participanţii au semnat un document prin care se angajează să evite ca temperatura medie a planetei să crească în acest secol cu peste 1,5 grade Celsius, potrivit b1.ro.

Protestul, organizat de grupul Extinction Rebellion, a avut loc în fața complexului unde avea loc conferința ONU.

Activiştii au descărcat în mijlocul străzii un camion plin cu bălegar, în semn de protest, după ce participanţii la congres nu au reuşit să ajungă la un acord pe tema reducerii emisiilor de carbon.
„Aşadar, sperăm ca, în situaţia în care ne aflăm acum, să găsim o cale pentru a face lumea să miroasă a trandafiri”.

În urma negocierilor, a fost prezentat un proiect de acord, menit să stabilească o cale de implementare a prevederilor Acordului de la Paris privind schimbările climatice.

Însă ultima versiune a textului de decizie privind Acordul de la Paris, prezentat de președinția chiliană, a fost considerată total inacceptabilă de grupul non-profit Uniunea Oamenilor de Știință. Purtătorul de cuvânt al organizaţiei a declarat că documentul nu include niciun apel pentru sporirea ambițiilor referitoare la angajamentele țărilor privind reducere a emisiilor.

Conform acordului de la Paris privind schimbările climatice, obiectivele pentru anul 2030 trebuie decise în 2020.

Potrivit ONU, 84 de țări au promis că își vor îmbunătăți planurile naționale privind reducerea emisiilor până la sfârșitul anului viitor. 73 de state au transmis că vor stabili o țintă pe termen lung de zero emisii până la jumătatea secolului.

Anterior, reprezentanții statelor insulare, care sunt cele mai afectate de riscul creșterii nivelului mărilor, au criticat țări ca Australia, Statele Unite, Canada, Rusia, India, China și Brazilia pentru impasul în negocieri. Potrivit criticilor, aceste state nu au prezentat planuri revizuite care să ajute lumea să limiteze creșterea temperaturilor globale.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW