20.4 C
București
joi, 13 mai

Carlos Ghosn, pus sub acuzare pentru a patra oară

Fostul director general al Renault-Nissan, Carlos Ghosn, este din nou inculpat pentru «abuz de încredere agravat», în cadrul anchetei privind transferarea unor sume importante din conturile Nissan către un distribuitor cu baza în Oman al vehiculelor produse de acest grup constructor de automobile.

Carlos Ghosn s-a aflat într-o nouă etapă de detenție după ce fusese eliberat contra unei imense cauțiuni. Imediat, relatează presa japoneză, avocații săi au început demersurile pentru eliberarea sa imediată, contra unei noi cauțiuni, pentru a se evita concediile japoneze prilejuite de așa-numita «Golden Week». Surse japoneze spun că viața deținuților în săptămâna respectivă este deosebit de dur[, neexistând personal suficient pentru a le asigura, spre exemplu, ieșirea zilnică la o plimbare în aer liber, nu au dreptul să se consulte cu avocații, nu pot avea întâlniri cu familia sau prietenii și trebuie să respecte un regim deplorabil în interiorul celulei.

Așa cum se știe, arestat pentru prima oară la 19 noiembrie anul trecut, Ghosn a fost pus deja sub acuzare în trei rânduri de către Parchetul din Tokio pentru nedeclararea adevăratelor sale venituri de-a lungul mai multor ani, abuz de încredere, utilizarea unor fonduri ale Renault-Nissan în interes personal și al familiei sale. Tot din presa japoneză s-a aflat că Nissan, în urma anchetei sale interne, a depus plângere în penal împotriva fostului patron, cerându-i plata unor mari penalități financiare pentru acoperirea daunelor provocate întreprinderii de-a lungul anilor. Carlos Ghosn continuă să susțină că este victima unui complot pus la cale de persoane din conducerea Nissan. Avocații insistau luni pentru eliberarea sa, garantând că nu se pune problema vreunui pericol vizând alterarea probelor. În plus, se reamintește că, în perioada în care s-a aflat în libertate, Ghosn a respectat cu strictețe condițiile eliberării pe perioada 6 martie -4 aprilie.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW