duminică, 31 mai, 2020
10.2 C
București

Carlos Ghosn, pus sub acuzare pentru a patra oară

Fostul director general al Renault-Nissan, Carlos Ghosn, este din nou inculpat pentru «abuz de încredere agravat», în cadrul anchetei privind transferarea unor sume importante din conturile Nissan către un distribuitor cu baza în Oman al vehiculelor produse de acest grup constructor de automobile.

Carlos Ghosn s-a aflat într-o nouă etapă de detenție după ce fusese eliberat contra unei imense cauțiuni. Imediat, relatează presa japoneză, avocații săi au început demersurile pentru eliberarea sa imediată, contra unei noi cauțiuni, pentru a se evita concediile japoneze prilejuite de așa-numita «Golden Week». Surse japoneze spun că viața deținuților în săptămâna respectivă este deosebit de dur[, neexistând personal suficient pentru a le asigura, spre exemplu, ieșirea zilnică la o plimbare în aer liber, nu au dreptul să se consulte cu avocații, nu pot avea întâlniri cu familia sau prietenii și trebuie să respecte un regim deplorabil în interiorul celulei.

Așa cum se știe, arestat pentru prima oară la 19 noiembrie anul trecut, Ghosn a fost pus deja sub acuzare în trei rânduri de către Parchetul din Tokio pentru nedeclararea adevăratelor sale venituri de-a lungul mai multor ani, abuz de încredere, utilizarea unor fonduri ale Renault-Nissan în interes personal și al familiei sale. Tot din presa japoneză s-a aflat că Nissan, în urma anchetei sale interne, a depus plângere în penal împotriva fostului patron, cerându-i plata unor mari penalități financiare pentru acoperirea daunelor provocate întreprinderii de-a lungul anilor. Carlos Ghosn continuă să susțină că este victima unui complot pus la cale de persoane din conducerea Nissan. Avocații insistau luni pentru eliberarea sa, garantând că nu se pune problema vreunui pericol vizând alterarea probelor. În plus, se reamintește că, în perioada în care s-a aflat în libertate, Ghosn a respectat cu strictețe condițiile eliberării pe perioada 6 martie -4 aprilie.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Haos în America. Proteste violente împotriva asasinării lui George Floyd. Revine în atenție o problemă sistemică – cea a segregaţiei populației de culoare

Declanșate la începutul săptămânii trecute, după asasinarea de către un polițist alb a bărbatului de culoare George...

Donald Trump: Statele Unite “pun capăt” relațiilor lor cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Președintele american a anunțat vineri că țara sa "pune capăt" relațiilor cu Organizația...

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume, după decesul lui Bob Weighton, la 112...

Un aligator legendar a murit în grădina zoologică din Moscova la vârsta de 84 ani

Aligatorul Saturn a murit de bătrânețe. În jurul lui s-a creat un mit: s-a crezut că a...