7.6 C
București
joi, 15 aprilie

Cauți o lampă UV românească pentru dezinfecția spațiilor? Ia-o de la Biocomp!

BIOCOMP este în prezent lider de piaţă în țara noastră în materie de producere de echipamente UV de dezinfecție pentru spații publice și imobile rezidențiale.

Principiul distrugerii este unul simplu: pur și simplu se atacă iremediabil ADN-ul sau ARN-ul microorganismului periculos sub influența radiațiilor UV de o anumită lungime de undă bine stabilită.

Câteva informații despre radiațiile ultraviolete

Radiațiile UV, la fel ca lumina vizibilă, sunt unde electromagnetice. Doar lungimea de undă este mai mică, fiind cuprinsă între 10 și 400 nm.

Conform proprietăților sale fizice, radiațiile UV se pot împărți generic în patru intervale:

– UV-A (315 – 400 nm);

– UV-B (280 – 315 nm);

– UV-C (100 – 280 nm);

– UV-V (10 – 100 nm).

Primele trei categorii sunt cele mai întâlnite în practică, gama ultravioletă extremă (UV-V) fiind utilizată în principal în anumite sectoare industriale, de exemplu, pentru producerea de microcircuite.

Lămpile UV-A sunt simple și mai ieftin de fabricat. Sub influența radiațiilor UV-A, unele substanțe încep să se manifeste intens. Acest lucru a condus la utilizarea pe scară largă a lămpilor UV-A în spectacole, știința criminalistică, în sistemele de recunoaștere a autenticității documentelor și bancnotelor.

Lămpile cu radiații UV-B sunt echipamente care se folosesc pentru a conferi pielii umane un bronz frumos. Prin urmare, lămpile care emit în această gamă sunt utilizate prioritar în saloanele de bronzare.

Lămpile cu radiații UV-C (categoria care ne interesează cel mai mult pe noi) sunt de mare ajutor în medicină. Bacteriile și virusurile cauzatoare de boli pot fi distruse doar de radiațiile ultraviolete care au o lungime de undă cuprinsă între 205 și 315 nm. Cel mai puternic efect se observă la o lungime de undă la 254 nm (părerile totuși diferă).

Principiul utilizării lămpilor UV pentru combaterea infecțiilor este cunoscut de multă vreme. O caracteristică specifică momentului actual, pandemic, datorat coronavirusului, este dată de necesitatea dezinfectării periodice a anumitor spații folosind razele UV-C: Mai ales a acelora în care oamenii urmează ca să stea acolo mai mult timp.

Având în vedere acest lucru, lămpile UV trebuie ca să fie economice, să aibă o durată de viață lungă, iar funcționarea lor nu trebuie ca să ducă la apariția unor elemente dăunătoare pentru sănătatea umană.

O lampă UV-C de la Biocomp nu este bună doar în pandemie

Răcești des? Ai probleme cu tot soiul de alergii (tu sau copilul tău)? Nu mai știi ce sa faci pentru a scăpa de mucegaiul din casă? Nicio problemă! Un astfel de echipament te poate ajuta. O lampă bactericidă profesională de la Biocomp îți permite ca să faci într-un spațiu vizat o dezinfecție rapidă și eficientă.

Pur și simplu pornești lampa UV-C și doar câteva minute și vei putea ca să te bucuri de un spațiu dezinfectat și lipsit de orice microorganism nedorit. Radiațiile pe care le emite dispozitivul în cauză dezintegrează ADN-ul oricărui microorganism, astfel că dezinfecția este garantată.

Un exemplu de produs care merită comandat pentru acasă?

Lampa bactericidă BIOCOMP ECONOMIC LBAG-E 15W Perete distruge următoarele microorganisme: bacterii, virusuri, spori de mucegai, drojdii, alge, protozoare.

Specificații tehnice:

●                lampa este dotată cu grila cu fante ce direcționează fluxul luminii UV-C în plan orizontal, paralel cu tavanul;

●                poate realizeaza dezinfecția aerului din încăpere în mod continuu;

●                tuburile “Bt” (producție proprie BIOCOMP) au o  protecție din teflon;

●                lungimea cablu alimentare este  suficient de lung: are minim 3 m (sau conform specificațiilor);

●                timpul de funcționare eficientă a tuburilor bactericide până la reducerea luminii UV-C cu 15% este unul impresionant: nu mai puțin de 18.000 ore;

●                montajul este foarte ușor și se face printr-o prindere fermă pe perete.

Accesorii opționale ale lămpii BIOCOMP ECONOMIC LBAG-E 15W Perete:

●                contor timp;

●                programator zilnic;

●                programator digital;

●                dispozitiv pornire cu telecomanda.

Domenii de utilizare ale  lămpii UV LBAG-E 15W :

unităţi medicale (spitale, clinici, policlinici, maternităţi);

– penitenciare;

– laboratoare de microbiologie, cercetare ştiinţifică);

– industria farmaceutică;

– săli de așteptare, zone de luat masa, vestiare, grupuri sanitare.

– imobile rezidențiale (pentru dezinfecție săptămânală în baie, bucătărie, dormitoare).

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW