Ai o grădină mare? Profită de ea și deschide-ți o afacere cu legume și fructe proaspete!

Dacă ai un teren liber, nu îl lăsa nefolosit, ci transformă-l într-o grădină de legume și fructe, de unde să te aprovizionezi atât pentru consumul propriu, dar și pentru a le comercializa, având în vedere că tot mai mulți oameni caută astfel de produse naturale, de la producători locali, care nu folosesc îngrășăminte și alte substanțe toxice. Piața de fructe și legume bio, crescute în grădini personale sau sere, a cunoscut în ultima vreme o cerere foarte mare, așa că nu vei duce lipsă de clienți.

Din dorința de a consuma alimente cât mai sănătoase, multe persoane sunt dispuse să plătească mai mult decât la un supermarket, dacă au certitudinea că respectivele produse sunt naturale, fără pesticide și hormoni de creștere. Pentru acest lucru, trebuie să depui efortul de a porni o afacere care să respecte aceste dorințe ale clienților.

Iată cum îți poți transforma grădina într-un business de succes:

Fă o cercetare de piață

Înainte de a începe orice afacere, trebuie să te asiguri că vei avea suficient de mulți clienți pentru a obține profit. Așadar, află obiceiurile oamenilor din vecinătatea zonei unei se va afla grădina de fructe și legume, pentru a ști dacă sunt interesați să achiziționeze aceste produse de la tine și ce preț ar fi dispuși să plătească. Chiar dacă ulterior vei face și livrări în zone mai îndepărtate, totuși, la început, trebuie să te bazezi pe consumatorii locali, care cumpără din târguri și piețe.

Promovează-ți produsele în târguri și piețe

În aceste locuri se adună majoritatea oamenilor care își doresc fructe și legume proaspete, direct de la producători, care să le garanteze calitatea crescută datorată modului natural în care sunt produse acestea. Prin urmare, fii prezent la aceste adunări publice pentru a-ți face cunoscută marfa și a găsi clienți pe care îi poți fideliza, prin acordarea de reduceri și gratuități, astfel încât să revină tot la tine la următoarele cumpărături.

De asemenea, îți poți deschide un mic aprozar, unde să îți expui produsele proaspăt culese, astfel încât să poți vinde și în afara programului unei piețe sau al unui târg. Chiar dacă presupune o investiție mai mare, acest magazin îți va aduce multe beneficii, iar pentru a-l pune la punct, cei de la HandleKraft.ro îți pun la dispoziție o multitudine de rafturi pentru depozitare și mobilier comercial, cu care să amenajezi spațiul.

Deschide-ți un site

Dacă ai o grădină mare sau foarte mare, trebuie să găsești și alte căi de a-ți vinde produsele, în afară de magazine și târguri locale. Chiar dacă există piețe cu specific bio, unde vin multe persoane interesate de acest tip de legume și fructe, nu sunt suficiente dacă vrei să te extinzi. Prin urmare, ai nevoie de un site unde să îți prezinți marfa, cu descrieri și poze convingătoare, pentru a atrage noi clienți din zone mai îndepărtate.

În concluzie, dacă ai o grădină generoasă, unde poți cultiva legume și fructe în mod natural și fără substanțe nocive, nu mai sta pe gânduri și începe s-o amenajezi! Te asiguri, astfel, că vei consuma numai produse sănătoase din propria curte și vei putea începe, în același timp, o afacere de succes cu acestea.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW