joi, 26 martie, 2020
10.6 C
București

CCIB propune Guvernului 8 măsuri pentru reducerea impactului crizei

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a transmis Guvernului României o serie de măsuri, solicitate de firmele bucureștene, membre şi nemembre, propuse spre a fi avute în vedere în cadrul activității Grupului de Lucru Interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României generat de efectele COVID-19.

  1. Implicarea activă a Ministerului Afacerilor Externe in gasirea de solutii la nivel global pentru a se evita insularizarea Romaniei în situatia creată. CCIB consideră că limitarea circulației persoanelor în condițiile răspândirii COVID-19 trebuie să lase suficiente căi pentru continuitatea circulației mărfurilor și serviciilor la nivel internațional, dată fiind interdependența activității în cadrul proceselor de cooperare economică internațională.
  2. Clarificarea statutului transportatorilor de marfă (șoferi TIR) prin sprijinirea acestora de a-și desfășura activitatea atât în trafic intern, cât și internațional, în condiții care, pe de o parte le impune situația apariției COVID-19, iar pe de altă parte să se evite blocarea aprovizionarii agenților economici cu materii prime si materiale, iar a beneficiarilor finali de a primi produsele finite comandate.
  3. Stimularea producătorilor români din toate ramurile economice pentru reconversia producției în domenii vitale în această perioadă (medicamente, materiale și echipamente sanitare, produse alimentare etc).
  4. Amânarea plății impozitelor pentru o perioadă determinată de timp.
  5. Plata de urgență a TVA pentru societățile care au de recuperate TVA de la stat.
  6. Plata de către Casa de Asigurari de Sănătate către agenții economici a restanțelor privind concediile medicale.
  7. Acoperirea de către stat a 75% din valoarea șomajului tehnic, în cazul în care agenții economici apelează la această modalitate de lucru, asigurându-se astfel menținerea forței de muncă necesare la reluarea activității.
  8. Datoriile societăților de stat aflate în insolvență sau faliment către agenții economici privați să fie preluate și plătite de băncile cu capital de stat (EXIM Bank și CEC), urmând ca acestea din urma să-și recupereze sumele respective de la societățile de stat sau la masa credală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Poșta Română păstrează trimiterile extracomunitare până la 30 de zile

Poşta Română amintește tuturor clienților care, în perioada stării de urgență, au de ridicat trimiteri de la...

O firmă din Brașov sancționată de ANAF deși controalele fiscale sunt oprite

Într-un e-mail primit pe adresa redacției, o companie din Brașov, Haff Campers, acuză că, deși controalele fiscale...

Milionul

Miercuri, Roberto Azevedo, directorul Organizaţiei Mondiale a Comerţului, a afirmat că actuala pandemie va provoca o scădere...

Cum va arăta și cum se obține Certificatul de Situaţie de Urgenţă

Metodologia de solicitare şi eliberare a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă a fost publicată în Monitorul Oficial.

TRENDING

Sistemul Medical MedLife își consolidează poziția în sudul României

Sistemul Medical MedLife, liderul pieței de servicii...

Traderii Binatex vor înțelege

Dragi cititori, acest articol este scris pentru...