Adopția unui animal de companie, sau cumpărarea unui prieten blănos, este o experiență specială, care urmează să îți schimbe stilul de viață. Pe lângă aspectele de care trebuie să ții cont atunci când alegi rasa care se potrivește cel mai bine cu personalitatea ta și mediul în care urmează să conviețuiți, pentru că ești un proprietar responsabil, trebuie să ai în vedere cheltuielile care vin o dată cu micul tău prieten. Aceste costuri nu trebuie neglijate, deoarece o parte din bugetul tău urmează să fie dat lunar pe necesitățile animalului tău de companie, care nu sunt deloc puține.
Iată 5 lucruri pe care trebuie să le incluzi în bugetul tău, înainte de momentul adopției, pentru a vedea dacă poți face față cu brio momentului
Hrana este o cheltuială de care te vei lovi în fiecare lună, cu mici variații ale costului. Prețurile acesteia diferă, însă este recomandat să alegi hrană de calitate superioară, care să-i asigure animalului tău o dietă echilibrată, pentru o stare de sănătate conformă. Pentru a face alegerea mai ușoară, și a compara calitatea ingredientelor, în funcție de bugetul tău, poți vizita un pet shop online, așa cum este Petmaster.ro. Ai la dispoziție o selecție impresionantă, atât pentru câini, cât și pentru pisici, și îți poți lua timpul necesar pentru a analiza produsele și a lua cea mai bună decizie.
Serviciile de îngrijire sunt și ele necesare pentru igiena și starea de sănătate a blănoșilor. Spre deosebire de hrană, de data aceasta poți clasifica aceste costuri drept fixe sau variabile, în funcție de intervalul de timp care trece până la următoare vizită la un astfel de salon. Poți încerca aceste proceduri și acasă, dacă ai îndemânarea necesară și ustensilele speciale. Astfel, poți achiziționa un set de tuns, un șampon și un balsam, concepute pentru nevoile animalelor.
Vizitele la veterinar și asigurarea medicală sunt printre primele cheltuieli serioase pe care le vei avea. Prima experiență la veterinar este extrem de importantă, fiind momentul în care îți este confirmată starea lui de sănătate, este implantat un microcip, și se stabilește schema de vaccinare. Analizează costurile mai multor cabinete, dar bazează-te pe recomandarea celorlalți stăpâni, pentru ca experiența să fie una plăcută, și lipsită de frici.
Accesoriile și jucăriile nu trebuie nici ele eliminate de pe lista cheltuielilor. Zgardă, pătuț, cușcă pentru călătorie, bol pentru hrană și apă, lesă sau ham, și câteva jucări se vor regăsi pe lista ta, indiferent dacă alegi o pisică sau un cățel. Deși nu este o cheltuială lunară, va fi nevoie de mici schimbări și achiziții noi la un anumit interval de timp, așa că este bine să nu neglijezi aceste lucruri.
Costurile de călătorie sau de cazare la un hotel destinat animalelor, tind să fie adesea neglijate. Dar, în cazul în care nu aveți prieteni sau alți membri ai familiei care să se îngrijească de animăluțe, trebuie să alegeți între a călători împreună cu ele, sau a le caza la o locație special amenajată. În niciunul dintre cazuri costurile nu sunt mici, astfel că este ideal să puneți deoparte câțiva bănuți lunar, la care să apelați oricând este necesar.
A lua în calcul aceste costuri este o parte importantă înainte de primirea unui nou membru în familie. Trebuie să realizezi că în schimbul iubirii necondiționate pe care o vei primi, ai datoria să oferi îngrijirea necesară de care are nevoie orice animal de companie, pentru o dezvoltare sănătoasă.