15.7 C
București
vineri, 23 aprilie

Ce conține raportul OMS privind originea pandemiei de coronavirus. Un accident de laborator, „improbabil”

Experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care au efectuat cercetări în zona chineză Wuhan cred că transmiterea la om a virusului Covid-19 de către un animal intermediar este o ipoteză „de la probabilă la foarte probabilă”, se arată în versiunea finală a raportului elaborat la finele misiunii în China.

Studiul efectuat de experții OMS împreună cu experți chinezi a concluzionat că transmiterea virusului la om printr-un animal intermediar este „de la probabilă la foarte probabilă”, în timp ce un incident de laborator rămâne „extrem de improbabil”. Potrivit versiunii finale a raportului mai sus menționat, specialiștii consideră că, „având în vedere literatura despre rolul animalelor de crescătorie, în calitate de intermediare pentru maladiile emergente, se impune efectuarea unor alte anchete care să includă un mai mare spațiu geografic în China și în alte părți ale planetei.

Experţii favorizează teoria general acceptată a transmiterii naturale a virusului de la un animal-rezervor – probabil liliacul – la om, prin intermediul unui alt animal, care nu a fost încă identificat.

Transmiterea directă a virusului de la animalul-rezervor este considerată de experți ”de la posibilă la probabilă” în cadrul raportului. Pe de altă parte, experţii nu au eliminat și posibilitatea unei transmiteri prin carnea congelată – ipoteză privilegiată de autorităţile de la Beijing – estimând acest scenariu ca ”posibil”. Este recomandată desfăşurarea în continuare a unor studii pe baza ipotezelor mai sus evocate, și se respinge posibilitatea ca virusul să fi fost transmis la om în urma unui accident de laborator. Administrația Trump a acuzat Institutul de virusologie din Wuhan, care desfășoară cercetări pe patogeni foarte periculoși, că ar fi putut lăsa „să-i scape” coronavirusul, voit sau nu. Mai ales că, așa cum s-au exprimat unii dintre experți, ei nu ar fi fost îndeajuns de liberi în activitatea desfășurată în cele patru săptămâni cât s-au aflat în Wuhan, China părând foarte reticentă în a-i primi pe aceşti specialişti mondiali din diverse discipline.

foto: By NIAID – https://www.flickr.com/photos/niaid/49534865371/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=92612457

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

 1. Cum gandesc majoritatea pamantenilor:
  Ce-mi pasa mie de rugaciunea zilnica? Ce-mi pasa mie sa particip saptamanal la slujbele bisericii?
  Ce-mi pasa mie de rugaciunea zilnica? Ce-mi pasa mie sa particip saptamanal la slujbele de la moschee?
  Ce-mi pasa mie de rugaciunea zilnica? Ce-mi pasa mie sa particip saptamanal la slujbele de la templul hinduist?
  Ce-mi pasa mie de rugaciunea zilnica? Ce-mi pasa mie sa particip saptamanal la slujbele de la templul buddhist?
  Ce-Mi pasa Mie sa te tin in viata zilnic? COVID-19, cancer, forme noi de cancer in viitor etc.
  The LIFE 16 Jesus Christ 16; LIFE 4.10 ELIA 4.10; THE LI.F.E. LIE-Elijah, F-Face. The face of Elijah (my face). Powers without matter. Immaterial fire.

 2. Orqanizatia terorista Stat Islamic, pardon, OMS, condusa de musulmanul Tedros Adenom Goebbels are intotdeauna direptate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW