Managerii manifestă optimism moderat în economie

Creștere moderată a activității în industria prelucrătoare și comerțul cu amănuntul

Relativă stabilitate a numărului de salariați în industria prelucrătoare și servicii

Creștere a prețurilor în comerțul cu amănuntul și construcții

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna martie 2021, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +9%), potrivit INS. Pentru activitatea de fabricare a altor produse din minerale nemetalice se va înregistra o creștere accentuată (sold conjunctural +41%), în timp ce pentru activitatea de fabricare a articolelor de îmbrăcăminte se va înregistra scădere (sold conjunctural -18%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +11%).

Construcţii

Potrivit estimărilor din luna martie 2021, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni o creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +23%).

Managerii estimează o creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +8%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează o creștere a acestora (sold conjunctural +17%).

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat, pentru următoarele trei luni, o tendinţă de creștere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +6%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra o relativă stabilitate (sold conjunctural +4%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +12%).

Managerii societăţilor comerciale estimează o creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +31%).

Servicii

Conform estimărilor din luna martie 2021, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o scădere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural -9%). În sectorul de servicii se estimează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -1%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea o tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +3%).

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW