Ce poate fi mai plăcut seara, decât să stai la masă cu membrii familiei și să vă povestiți unul altuia cum a decurs ziua sau să vă faceți planuri pentru weekend? Cina este un excelent prilej de socializare cu toți cei dragi, iar dacă și meniul este unul savuros, ai garantată o seară perfectă în familie.
Când prepari ceva pentru cină, trebuie să ții seama și de sfaturile nutriționiștilor, care spun că la ultima masă din zi trebuie consumate feluri ușoare și în cantități moderate. Carnea slabă este un ingredient perfect pentru mâncărurile servite la cină, așa că ne-am gândit să-ți facem câteva recomandări de rețete cu pui de la Transavia.
Ficăței la tigaie
Este o rețetă economică și deosebit de gustoasă, pentru care ai nevoie de o jumătate de kilogram de ficăței de pui, 100 de mililitri de ulei, 2-3 căței de usturoi, un ardei gras, o ceapă verde sau puțin pătrunjel.
Rețeta e foarte simplă: Lasă ficățeii în apă rece, dar schimbă lichidul de câteva ori până când rămâne limpede, semn că sunt buni de pus la tigaie. Se pune uleiul în tigaie fără a se așeza pe foc, după care se scurg ficățeii și se adaugă peste ulei. Abia apoi poți pune vasul pe aragaz la foc mic. Între timp, taie ardeiul și usturoiul cubulețe și adaugă în tigaie după circa 8 minute, ocazie perfectă să întorci și ficățeii. Mai lasă tigaia la foc mic încă 7-8 minute; la final, presară deasupra ceapa verde sau pătrunjelul tăiate mărunt. Acest fel merge de minune cu o mămăligă caldă, alături de un pahar de vin alb.
Pulpe cu legume
Acest fel se prepară la cuptor. Folosește ca o caserolă de pulpe de pui cu piele, trei linguri de ulei, 2-3 morcovi, un dovlecel, o ceapă, roșii cherry, 1-2 ardei grași, sare piper și condimente. Spală pulpele, pune într-o tavă, iar peste ele toarnă uleiul. Pe deasupra, presară sarea, piperul și condimentele, apoi taie legumele în bucăți mari. Adaugă-le în tavă, alături de pulpe, și condimentează-le, după care bagă tava în cuptor. Lasă 45 de minute la o temperatură de 180 de grade C, după care puteți savura rezultatul.
Frigărui
Poți prepara frigăruile din piept de pui sau din pulpe dezosate, însă poți să combina cele două ingrediente pentru un plus de savoare. Mai ai nevoie de trei ardei grași – unul verde, unul roșu și altul galben – trei cepe, un dovlecel, ciuperci, sare, piper și puțin ulei. Nu uita de bețele pentru frigărui!
Taie carnea cubulețe, la fel și legumele, apoi înfige bucățile în țepușe, alternând carnea cu legumele. Adaugă sarea și piperul și stropește cu puțin ulei, ca să nu se lipească, apoi pune-le pe grătar. Dacă e prea târziu și nu ai chef să încingi grătarul în curte, poți folosi la fel de eficient o tigaie grill. Frigăruile se lasă 3-4 minute pe fiecare parte, pentru a se pătrunde suficient, apoi sunt gata de servit.
Piept la grătar
Dacă te grăbești sau nu vrei să petreci mult timp în bucătărie, o astfel de rețetă se potrivește la fix. Ai nevoie doar de un piept de pui dezosat, sare, piper și condimente. Taie pieptul felii, după care condimentează și așază pe grillul încins. Are nevoie doar de două minute pentru a se pătrunde pe o parte apoi întoarce și lasă alte două minute, iar masa e gata. Poate fi servit cu o garnitură de legume sau cartofi, dar și cu o salată.
În final, nu ne mai rămâne decât să-ți urăm spor la treabă și poftă bună, împreună cu întreaga familie!