14.8 C
București
joi, 1 octombrie

Ce sunt presostatele si de ce avem nevoie de ele?

Suntem inconjurati de o multitudine de lucruri pe care nu le observam, dar care au o importanta majora in buna functionare a mediului din care facem parte. Chiar daca au o importanta majora in viata de zi cu zi, majoritatea oamenilor nu se gadesc niciodata la rolul si semnificatia unui presostat.

Presostatul nu este nimic altceva decat un mecanism al carui rol de baza este acela de a declansa o conexiune electrica atunci cand intra in contact cu un anumit grad de presiune. Ele se clasifica in doua mari categorii: presostate pneumatice si presostate hidraulice.

Cele din prima categorie sunt utilizate ca niste masuri de siguranta impotriva supra-incarcarii. Folosite pentru incarcarea diverselor modele de baterii, scopul acestora este acela de a avea grija ca bateria sa nu fie incarcata excesiv. Presostatele pneumatice sunt folosite de cele mai multe ori in cazul bateriilor formate dintr-un mix de nichel si alt tip de metal.

Un alt exemplu sunt compresoarele de gaz. Aici intervine presostatul pneumatic care se ocupa de oprirea fluxului de energie din compressor atunci cand este cazul si evita o posibila supra-incarcare.

Categoria presostatelor hidraulice este mai des intalnita, unexemplu potrivit aici ar fi masinile si camioanele. Ce rol joaca presostatul in acest caz? Ei bine, este unul asemanator cu cel intalnit in prima categorie: declanseaza o lumina de atentionare atunci cand functionarea motorului este amenintata de o scadere drastica a uleiului.

Daca si tu esti conducator auto, aceasta informatie ar putea fi destul de utila. Presostatele din sistemele de franare al masinilor activeaza lumina de frana daca presiunea creste prea mult atunci cand apesi pedala de frana, acestea semnaland presiunea din conductele hidraulice.

Exista multe alte lucruri de importanta majora ca cea a presostatelor pe care nu le observi sau carora nu le acorzi o atentie deosebita. Tot in categoria produselor destinate controlului de fluide din care fac parte presostatele intra si electroventilul. Acestea sunt folosite pentru aplicatii de uz general, apa si alte fuide compatibile. Le intalnesti cel mai des in industria alimentara, chimica si farmaceutica, dar pot fi utilizate si in unele instalatii casnice.

Astfel de produse iti sunt puse la dispozitie de Bartrom, care iti ofera servicii personalizate de consultanta si produse ce se remarca prin calitate si eficienta. Aici vei gasi caracteristici amanuntite pentru fiecare produs, asa ca nu va trebui sa iti faci griji in legatura cu achizitia ta.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW