Ce trebuie să știi dacă vrei să faci cadou un telefon mobil

În această perioadă extrem de aglomerată, când toată lumea caută cadoul de Crăciun perfect, lista opțiunilor este atât de lungă, iar alegerea poate fi destul de dificilă. Totuși, există câteva cadouri cu care este aproape imposibil să dai greș. Un smartphone, spre exemplu, este un cadou pe care oricine s-ar bucura să-l primească. 

Și cum în marile magazine ofertele de sărbători sunt în plină desfășurare, poți găsi telefoane de la 98 de lei, potrivite pentru orice buget. Dacă te-ai hotărât să faci cadou un telefon mobil, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante. Iată care sunt acestea.

Asigură-te că telefonul este dorit

Un telefon mobil poate fi cadoul perfect, dar dacă persoana căreia i-l faci cadou tocmai ce și-a cumpărat unul, atunci cadoul tău va fi nefolositor. Este bine ca înainte de a cumpăra un smartphone să te asiguri că persoana care îl primește are cu adevărat nevoie de el sau că își dorește unul nou. Dacă este vorba despre un copil sau un adolescent, poți deschide și un abonament pe numele tău, pe care îl vei plăti ulterior lunar.

Cumpără telefonul cu o cartelă preplătită

Dacă destinatarul cadoului nu are încă un telefon și vrei să-i faci o surpriză plăcută, poți cumpăra și o cartelă preplătită, pe care ulterior o poate transforma în abonament, dacă dorește. Asigură-te că optezi pentru o rețea de telefonie care are acoperire bună în zona în care locuiește persoana care va folosi telefonul, pentru a nu-i crea frustrări și a se bucura pe deplin de cadoul primit. De asemenea, oferă-i un credit suficient pe cartela preplătită, pentru a putea testa câteva zile posibilitățile noului său telefon, fără a fi nevoit să plătească ceva.

Alege modelul potrivit

Telefoanele smart sunt cadouri excelente, dacă sunt potrivite pentru dorințele și nevoile celui care le primește. Față de alte electronice, cum sunt televizoarele, de exemplu, care se potrivesc oricui, telefoanele au multe caracteristici care le fac să difere. În plus, faptul că petrecem atât de mult timp din zi în compania unui smartphone face ca detaliile tehnice să fie importante. 

Asigură-te, așadar, că cel care va primi cadoul va fi mulțumit de telefon. Dacă este pasionat de fotografie, oferă-i un telefon cu o cameră foto performantă. Dacă îi place să se joace pe telefon sau urmărește multe filme, oferă-i un telefon cu o memorie mai mare și un ecran cu rezoluție bună. Cercetează puțin înainte, ca să afli care sunt gusturile și nevoile persoanei care va primi cadoul și nu te baza pe propriile opțiuni. Chiar dacă ești fan Apple, de exemplu, nu este obligatoriu ca destinatarului cadoului să îi placă aceste produse sau să aibă nevoie de ceva foarte performant. Nu îi cumpăra bunicii tale ultima versiune de Samsung Galaxy, dacă ea are nevoie doar să dea câteva telefoane pe zi și să primească SMS-uri.

Oferă un telefon deblocat

Cel mai bine este să cumperi telefonul mobil dintr-un magazin specializat, astfel încât să te asiguri că este nou și deblocat. Doar în acest fel ai garanția că persoana care îl primește nu va fi nevoită să îl folosească numai într-o anumită rețea.

Verifică perioada și condițiile de returnare

Chiar și un smartphone poate fi nepotrivit și poți ajunge în situația în care trebuie să returnezi telefonul. Verifică în ce fel se poate face returul și condițiile în care poți să-l schimbi. Păstrează întotdeauna bonul, factura și certificatul de garanție.

Dacă ții cont de aceste sfaturi simple, ai toate șansele să alegi telefonul mobil potrivit pentru cadoul de Crăciun, iar persoana dragă care îl va primi îți va fi recunoscătoare. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW