Pierderea dinților aduce o mulțime de probleme de sănătate unei persoane. Acest lucru se datorează faptului că dinții sunt responsabili pentru funcțiile importante ale corpului nostru, inclusiv mestecarea și vorbirea. În plus, pierderea dinților afectează în mod negativ estetica zâmbetului și, inclusiv, aspectul persoanei.
Cel mai eficient mod de a înlocui un dinte lipsă este tratamentul cu implant dentar. Odată inserat, un implant dentar poate susține una sau mai multe coroane dentare care arată și funcționează ca dinții naturali.
Orice intervenție chirurgicală este psihologic mai ușoară dacă persoana înțelege ce se întâmplă în timpul operației. Prin urmare, în acest articol vom lua în considerare câteva întrebări cu privire la procedura de implantare.
Ce sunt implanturile dentare?
Un implant dentar este un șurub special, cel mai adesea din titan, care este inserat în osul maxilar pentru a înlocui rădăcina dintelui lipsă. După instalarea implantului, osul maxilarului crește treptat în jurul său și menține structura în siguranță.
Dacă densitatea osoasă permite, implantul proaspăt inserat poate fi încărcat cu o coroană temporară. Coroana temporară este apoi înlocuită cu una permanentă sau cu o punte dentară. Pentru o punte, sunt instalate mai multe implanturi. O întreagă arcadă poate fi restabilită începând cu patru implanturi dentare.
Este dureroasă intervenția de implant dentar?
De regulă, intervenția se realizează cu anestezie locală. Este suficientă pentru ca pacietul să nu simtă niciun disconfort. În cazuri speciale, pentru inserarea implanturilor dentare se utilizează anestezia generală.
De asemenea, poate fi folosită sedarea. Aceasta este o tehnologie care ajută pacientul să se calmeze și să uite de temerile sale în timpul intervenției. Sedarea constă în inhalarea de către pacient a unui gaz calmant special.
Ce veți simți după instalarea implanturilor dentare?
Durerea moderată și umflarea zonei operate sunt normale după o astfel de intervenție. Pentru a ameliora disconfortul, puteți lua analgezice și antiinflamatoare conform recomandărilor medicului dentist.
Dacă durerea persistă, ar putea fi un semn al unei complicații postoperatorii. În acest caz, trebuie să vă adresați urgent medicului dumneavoastră.
Cât durează procesul de recuperare după implantare?
În funcție de tipul intervenției, întreaga procedură poate avea loc în mai mulți pași timp de 6 sau mai multe luni până la integrarea completă a implantului în maxilar.
Recuperarea după fiecare etapă a tratamentului durează de obicei de la câteva zile la o săptămână. Durata perioadei de recuperare depinde în mare măsură de respectarea de către pacient a recomandărilor primite de la medic, inclusiv menținerea cavității bucale curată.
De asemenea, este foarte important să vizitați medicul dentist în mod regulat.
Care sunt beneficiile implantului dentar?
Instalarea implanturilor dentare este o procedură costisitoare și de lungă durată, dar are o serie de avantaje incontestabile. Un astfel de tratament:
- previne pierderea osoasă la nivelul maxilarului;
- îmbunătățește funcția masticatorie și reduce riscul de a dezvolta boli ale tractului gastro-intestinal;
- restabilește estetica dentară;
- redă un sentiment de încredere în sine.
Fă primul pas!
Dacă doriți să aflați mai multe despre implanturile dentare, faceți o programare la clinica Omnia Dental pe site-ul omniadental.ro.
Clinica stomatologică Omnia Dental folosește un sistem de implantare dentară premium, al companiei Straumann, fabricat în Elveția. Acest sistem este popular în întreaga lume datorită esteticii sale, integrării rapide a implanturilor, ușurinței de instalare și duratei de viață îndelungate a implanturilor dentare. Aveți încredere în profesioniștii Omnia Dental! Lucrările dentare pe implanturi vă vor îmbunătăți semnificativ calitatea vieții, vă vor permite să vă bucurați de mâncărurile preferate și vă vor reda zâmbetul de altădată!