7.6 C
București
joi, 15 aprilie

Cel mai atrăgător telefon al începutului de an

Competiția acerbă dintre producătorii de telefoane mobile pentru cucerirea utilizatorilor cu noi tehnologii face parte din normalitatea zilelor noastre. Evoluția tehnologică impresionantă ne propune aparaturi care se poziționează drept standard de referință în domeniu, prin performanțe și design. 

Este și cazul unui nou model de smartphone produs de gigantul Samsung – impresionantul Galaxy S21 Ultra, lansat pe 14 ianuarie 2021. Vorbim despre un veritabil flagship în domeniu, datorită mai multor particularități care au atras deja atenția utilizatorilor la nivel global.

Suport hardware de excepție

Noul model este propus în două versiuni de echipare hardware:

  • procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 888 și procesor grafic Adreno 660 – pentru piața din Statele Unite și China;
  • octa-core Exynos 2100 și procesor grafic Mali G78 MP14 pentru restul țărilor.

Ambele configurații fiind echipate cu 12/16 Gb RAM și oferind performanțe similare.  

Husa pentru Samsung Galaxy S21 Ultra este un lucru absolut necesar, în pofida protejării dispozitivului cu Gorilla Glass Victus, cel mai performant material protector din sticlă.

În plus, se pare că Samsung a renunțat la suportul pentru carduri de memorie SD pentru acest model, fiind oferite variante cu spații de stocare de 128, 256 și 512 Gb.

Ecran impresionant

Este unul dintre punctele forte ale acestui smartphone – un display Dynamic Amoled 2x de 6,8”, cu suport HDR10+, rată de refresh de 120 Hz și luminozitate de până la 1500 nits, protejat de Gorilla Glass Victus. Are o rezoluție de 1440 x 3200 pixeli (densitate 515 ppi) și cel mai mare cititor de amprentă, precum și suport pentru S Pen. Impresionantă este și reproducerea culorilor, situată la 81,4% DCI-P3 și un Delta-E de 0,35.

Sistem de camere ultraperformant

Este o reală bijuterie care completează acest telefon excepțional:

  • un senzor principal de 108 Mp;
  • doi senzori telefoto de 10 Mp;
  • un senzor ultra-wide de 12 Mp;
  • un sistem de autofocus laser.

Toate acestea permit un zoom optic de 10x. În plus, telefonul este capabil de fotografiere în mod RAW, putând fi configurate setările manual, întocmai ca la o cameră foto profesională. Sistemul de camere poate înregistra video în orice rezoluție până la 8K/24fps, iar camera pentru selfie-uri este de 40 Mp, montată discret și capabilă de filmare 4K/60fps.

Baterie cu autonomie remarcabilă

Cei 5000 mAh ai bateriei sunt suficienți pentru 11 ore și 25 de minute de utilizare a telefonului în navigare pe internet, aplicații office și redare de material multimedia, ceea ce îl plasează într-un top select de telefoane cu o durată de viață a bateriei de peste 11 ore. Dacă adăugăm la aceasta și capacitatea de încărcare rapidă, care aduce telefonul la 56% în doar 30 minute cu un încărcător de 25 W, avem imaginea completă a unui telefon excelent.

Conectivitate de top

Samsung Galaxy S21 Ultra este un telefon care încorporează ultimele inovații în tehnologie wireless începând cu 5G (modem Qualcomm X60) – care asigură viteze de download de 150-160 Mb/s – și continuând cu standardul WI-FI 6E, UWB (ultra-wide band). Tehnologia de acest tip permite transferul de fișiere cu dispozitive compatibile, Bluetooth 5.2 și, bineînțeles, USB-C 3.2.

Design aparte

La prima vedere, S21 Ultra poate părea un telefon masiv și greu (0,89 cm grosime și 257 gr), dar, ținând cont de tehnologiile încorporate și de nevoia de autonomie, acesta este un compromis minor. Telefonul este disponibil în 5 culori și este în întregime acoperit de sticla Gorilla Glass Victus.

O mențiune ce merită a fi reținută prin prisma utilității este optimizarea pentru utilizarea S Pen-ului, care oferă telefonului valențe utilitare întâlnite până acum doar la seria Note.

Indiferent de modelul de telefon deținut anterior, S21 Ultra este cel mai atrăgător și performant upgrade, Samsung reușind de această dată să se ridice la înălțimea așteptărilor și să lanseze în 2021 un telefon remarcabil: cel mai puternic telefon Android și cea mai bună cameră de pe un smartphone.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW