Cel mai mare eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale

Peste 300 de sportivi de la asociaţii şi şcoli speciale din ţară se vor întrece timp de 3 zile la înot, atletism, baschet şi fotbal (abilităţi individuale), începând cu 20 septembrie, la Deva şi Hunedoara.

Fundaţia Special Olympics din România aşteaptă peste 300 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale la Jocurile Naţionale Special Olympics desfăşurate anul acesta la Deva şi Hunedoara în perioada 20 – 22 septembrie. Acesta este cel mai mare eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din România şi reuneşte peste 500 de sportivi de la 60 de fundaţii, asociaţii şi şcoli speciale din mai multe judeţe ale ţării, antrenori, voluntari, personal medical şi membri ai familiilor acestora.

Evenimentul, organizat în mod neîntrerupt în ultimii 16 ani, va debuta pe 20 septembrie cu competiţiile preliminare, iar pe 21 septembrie va continua cu Ceremonia de Deschidere la Sala Sporturilor din Deva şi cursa Flăcării Speranţei, echivalentul Flăcării Olimpice, ce va fi purtată de sportivii Special Olympics, de personalităţi sportive locale şi de reprezentanţi ai forţelor de ordine.

Traseul Flăcării Speranţei va porni din faţa Primăriei, pe traseul: Piaţa Unirii- Bulevardul Iuliu Maniu – Bulevardul Decebal – Strada Mărăşti, şi se va încheia la Sala Sporturilor din Deva unde se va derula şi Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Naţionale Special Olympics 2019. Aceasta va consta într-o defilare a delegaţiilor de sportivi şi antrenori, aprinderea Flăcării Speranţei, înălţarea steagului Special Olympics, rostirea jurământului Special Olympics şi din mai multe momente artistice asigurate de elevi de la Colegiului Naţional ‘Decebal’ Deva, Centrul de Pedagogie Curativă Simeria, Liceul cu Program Sportiv ‘Cetate’ Deva, de la Centrul şcolar pentru Educaţie Incluzivă ‘Rudolf Steiner’ Hunedoara.

Jocurile Naţionale Special Olympics 2019 vor însemna trei zile intense de evaluări medicale şi competiţii la 4 discipline sportive: atletism, înot, baschet (abilităţi individuale) şi fotbal (abilităţi individuale). Evaluările medicale ale sportivilor vor avea loc la Colegiul Naţional ‘Decebal’ (pe 20 şi 21 septembrie), cu sprijinul medicilor specialişti, al asistentelor medicale şi al voluntarilor. Sportivilor le vor fi oferite consultaţii şi tratamente stomatologice, precum şi evaluări oftalmologice, ORL, evaluări de flexibilitate şi ale stării generale de sănătate, dar şi consiliere pentru un stil de viaţă sănătos.

Competiţiile preliminare şi finale la baschet şi fotbal se vor desfăşura la Colegiul Naţional ‘Decebal’, iar cele de atletism, la Stadionul ‘Cetate’ din Deva. Competiţiile de înot vor fi găzduite de Complexul Sportiv ‘Michael Klein’din Hunedoara. Evenimentele sportive se derulează cu sprijinul a 100 de voluntari de la licee şi facultăţi cu profil sportiv din Deva, Hunedoara şi Bucureşti.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW