2.8 C
București
joi, 3 decembrie

Vouchere de 15.000 euro pentru Wi-Fi în spații publice

Dell Technologies își anunță sprijinul pentru municipalitățile și administrațiile locale din România care doresc să acceseze voucherele oferite de către Comisia Europeană, în valoare de 15.000 euro, pentru a susține instalarea echipamentelor Wi-Fi în spații publice.

Procedura de înregistrare este posibilă de la 19 septembrie, începând cu ora 14:00 (ora României) și se încheie pe 20 septembrie, ora 18:00 (ora României).

Cine poate aplica?

Cuponul valoric, oferit prin inițiativa WIFI4U a Comisiei Europene va fi utilizat pentru instalarea de echipamente Wi-Fi în spații publice de pe teritoriul municipalității unde nu există conectivitate Wi-Fi gratuită. Entitățile eligible sunt instituții publice, companiile private nefiind selectate.

ONU: digitalizarea și urbanizarea, trenduri la nivel global

Conform unui raport ONU, până în anul 2050 aproximativ 70% din populația globală va fi concentrată în centre urbane, comparativ cu 54% în 2014 sau 30% în 1950. Distribuirea populației în zone urbane, precum și utilizarea din ce în ce mai mare a tehnologiei informațiilor fac tranziția către digitalizare cu atât mai importantă.

Dell Technologies sprijină inițiativa Comisiei Europene WIFI4U prin soluțiile OEM Ruckus și Aerohive, configurații speciale pentru instalarea de rețele wi-fi în spații publice. Împreună cu partenerii săi tehnologici, compania integrează în echipamentele lor conceptul de Open Networking, care va permite oricărei municipalități care folosește infrastructură de rețea Dell sau partenerilor autorizați să instaleze, configureze și opereze aceste rețele fără cunoștințe avansate de administrare rețele.

Uniunea Europeană va finanța echipamentele și costurile de instalare (punctele de acces la internet), iar entitatea publică locală va plăti pentru conectivitate (abonamentul la internet) și întreținerea echipamentului. Următoarea rundă de înscrieri se va derula între 19 Septembrie ora 13:00 CET (14:00, ora României) și 20 Septembrie ora 17:00 CET (18:00, ora României), iar înscrierea se realizează prin aplicarea pe site-ul https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/beneficiary-landing.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW